Ανένδοτος ο Σαρρής για Μπριάκο

Αν είναι πετυχημένος γιατί συζητούν για ξένο αρχιδιαιτητή και δεν του δίνουν τους της Σούπερ Λίγκας;



Με νύχια και με δόντια ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής στηρίζει τον Θανάση Μπριάκο ώστε ο Γιαννιώτης παράγοντας να παραμείνει στην θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ. Πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, παρότι άλλοι σύμβουλοι εισηγούνταν να τον αλλάξει, προτιμώντας τον πιο έμπειρο Γιώργο Μπίκα, όμως ο Σαρρής ήταν ανένδοτος και δεν δεχόταν κουβέντα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αδυνατεί να καταλάβει ότι στην διαιτησία χρειάζεται να φυσήξει νέος αέρας και ο Μπριάκος έχει φθαρεί στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ΚΕΔ. Αλλωστε το πνεύμα του κανονισμού που προβλέπει διετή θητεία για όλους είναι για να μην γίνονται κατεστημένο!
Επίσης, από την στιγμή που όλοι συζητούν για ξένο αρχιδιαιτητή σημαίνει ότι ο Μπριάκος απέτυχε στο έργο του και αποτελεί ένα θεαματικό άδειασμα προς αυτόν. Αν είναι τόσο πετυχημένος γιατί δεν τον προτείνουν να αναλάβει τους ορισμούς της Σούπερ Λίγκας;
Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι ο Γιαννιώτης παράγοντας της διαιτησίας δεν έχασε από την ενασχόλησή του με την ΚΕΔ αφού έγινε μέλος της επιτροπής της ΟΥΕΦΑ που επιβλέπει την εφαρμογή των συμβάσεων διαιτησίας στις ομοσπονδίες μέλη της.

Ο Μπριάκος δεν είναι ο μόνος που ξέρει πως πρέπει να γίνεται η εκπαίδευση των διαιτητών. Σε αυτόν χρεώνουν αρκετοί όλες τις εισηγήσεις που δημιούργησαν ρίχτερ στην διαιτησία, όπως ο πίνακας της Σούπερ Λίγκας να απαρτίζεται από 22 διαιτητές και η αλλαγή των ορίων ηλικίας των διαιτητών για άνοδο σε κατηγορία (35 από 37 στην Σούπερ Λίγκα, 33 από 35 στην Φούτμπολ Λιγκ και 31 από 33 στη Γ’ Εθνική). Σύμφωνα με πληροφορίες για να γλιτώσει περισσότερα πυρά ο αναπληρωτής πρόεδρος της απερχόμενης ΚΕΔ φέρεται να συζητά εισήγηση για περισσότερους από 22 διαιτητές στην Σούπερ Λίγκα!