Εθνικό πλάνο προπόνησης καταστρώνει ο Ρανιέρι


Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν δίστασε να… δεσμευτεί για τα καλά με την Εθνική Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο, ή καλύτερα αποτελεί απόδειξη, ότι ο Ιταλός τεχνικός δεν δίστασε να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή για συμβόλαιο 2+2 χρόνων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και όχι για δυο έτη που προϋπήρχε στο προσύμφωνο μεταξύ των δυο πλευρών, όπου περιελάμβανε όλους τους όρους της συμφωνίας. 

Ο μεγάλης φήμης Ιταλός κόουτς έδειξε ότι δεν θέλει να περάσει απαρατήρητος από την Ελλάδα, αλλά να κάνει δουλειά σε βάθος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα καταστρώσει εθνικό πλάνο προπόνησης. Με άλλα λόγια την δουλειά που θα κάνει ο ίδιος στην Εθνική ανδρών, θα την κάνουν τόσο ο Κώστας Τσάνας στην Εθνική ελπίδων, όσο και οι υπόλοιποι ομοσπονδιακοί στις μικρότερες Εθνικές ομάδες (Νέων, Παίδων). 

Για αυτό και ο Ιταλός ζήτησε βιογραφικά προπονητών, προκειμένου να μελετήσει την προϋπηρεσία τους, ώστε να δει ποιοι ταιριάζουν, ποιοι μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδιά του. «Οποιους θέλεις, θα τους πάρουμε. Εσύ είσαι το αφεντικό και κανείς δεν θα παρεμβαίνει στο έργο σου. 

Τα κλειδιά των Εθνικών ομάδων είναι δικά σου», τον διαβεβαίωσε ο Σαρρής.

Ποιος είναι ο στόχος του εθνικού πλάνου προπόνησης; Αφενός οι παίκτες των μικρότερων Εθνικών ομάδων θα δουλεύουν  σε υψηλότερο επίπεδο, αφετέρου όταν θα προωθούνται από τα μικρότερα εθνικά… σκαλοπάτια (παίδων, νέων) δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα προσαρμογής. 

Θα είναι σα να βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Ετσι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι για την Εθνική ελπίδων, που είναι ο προθάλαμος των ανδρών, αλλά περισσότερο οι τελευταίοι θα μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις και της μεγάλης εθνικής ομάδας.


Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο. Κι άλλες φορές είχε εξαγγελθεί στο παρελθόν, μιλάμε για δεκαετίες πίσω, όμως ο Ρανιέρι έχει δείξει ότι δεν… αστειεύεται με όσα λέει και θα το θέση άμεσα σε εφαρμογή. Όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά δυνάμεις…