Πλώρη για την ελίτ κατηγορία


Η ελληνική διαιτησία είναι έτοιμη να βγει από τα σύνορα και να αποκτήσει διαιτητή σε υψηλό επίπεδο. Η δεύτερη όψη της συνεργασίας της ΕΠΟ με τον Χιού Ντάλας έχει να κάνει με τους Ελληνες διεθνείς και στόχος είναι στα επόμενα χρόνια η χώρα μας να αποκτήσει διαιτητή στην ελίτ κατηγορία της ΟΥΕΦΑ ώστε να έχει δικαίωμα να επιλεγεί, τόσο για το Euro 2016, όσο και για το μουντιάλ του 2018. 

Σε καλύτερη θέση βρίσκεται ο Τάσος Σιδηρόπουλος (φωτ.) της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ο οποίος, σε σχέση με τους άλλους, είναι πρώτος στην επετηρίδα της ΟΥΕΦΑ ενώ μπορεί να το παλέψει και ο Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Οποιος ρέφερι ανεβαίνει στην ελίτ κατηγορία σφυρίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ουσία είναι ότι με τον Σκοτσέζο μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ όλοι οι Ελληνες διεθνείς (οι άλλοι είναι οι Σπάθας, Τριτσώνης, Παππάς, Γιάχος συν ένας που θα πάρει την θέση του Κάκου) θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Και φυσικά θα γίνουν και συγκρίσεις με κάποιους άλλους που ήταν στην ΟΥΕΦΑ (να μην λέμε ονόματα).


Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που η ΕΠΟ έδωσε στον Χιού Ντάλας τα κλειδιά της Ελληνικής Διαιτησίας. Στην ομοσπονδία αισιοδοξούν ότι θα φανεί η διαφορά αυτής της επιλογής.