Στα παλιά επίπεδα τα όρια ηλικίας των διαιτητών (37, 35 και 33)!

***ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ +2 ΕΤΗ, ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2015.
***ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΙΑΚΟΣ;





Αυτό δεν λέγεται απλά… άδειασμα, μεταφορικά μπορούμε να το αναφέρουμε και ως …θάψιμο και να μας συμπαθάτε αν γινόμαστε λίγο σκληροί, όμως είναι γνωστό ότι και κρίνονται και όσοι κρίνουν. Αυτά έχουν οι «μεγάλες» θέσεις.
Κανονικά ο τμηματάρχης διαιτησίας Θανάσης Μπριάκος, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Γιώργο Καραμελίδη ήθελαν ανανέωση στη διαιτησία αλλά με τους ίδιους στις καρέκλες του, θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας και αναπληρωτής ταμίας της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την παραίτησή του, καθώς μπαίνει τείχος, όχι από μπετόν αλλά από σίδερο, σε αυτά που φέρεται να εισηγήθηκε και κάθε διάψευση δεκτή.
Οι ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας επαναστάτησαν έστω και αργά για τη διάταξη που πέρασε χωρίς θόρυβο (σκόπιμα;) στη ΓΣ της ΕΠΟ, η οποία δεν ψηφίζει αλλά επικυρώνει, σύμφωνα με την οποία τα όρια ηλικίας των διαιτητών για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα μειώθηκαν από τα 37 στα 35, στη Φούτμπολ Λιγκ από τα 35 στα 33 και στη Γ’ Εθνική από τα 33 στα 31. Μάλιστα το πρόγραμμα ήταν τόσο …μεγαλόπνοο (γιατί άραγε;) που ταυτόχρονα ψηφίστηκε και μεταβατική διάταξη σύμφωνα με την οποία από το καλοκαίρι του 2015 τα όρια ηλικίας θα έπεφταν κι άλλο (33, 31 και 29, αντίστοιχα).
Αυτό δεν αποτελούσε μόνο χτύπημα κάτω από τη ζώνη για το σύνολο των διαιτητών και των βοηθών, δεδομένου ότι πέρασε απροειδοποίητα, κάτι που δεν γίνεται ποτέ και πουθενά. Εκανε μπαμ από μακριά ότι ήθελαν να καθαρίσουν… στεγνά δεκάδες ρέφερι και βοηθούς, πάνω από 200!
Αυτό αποτελούσε και χτύπημα, για την ακρίβεια καταστροφή, για τις ενώσεις που αρχικά δεν το αντιλήφθηκαν αλλά τώρα βλέπουν να χάνουν ικανούς διαιτητές, όμως αυτοί που βγαίνουν από τις σχολές του Μπριάκου (το γράφουμε επειδή αυτός έχει την ευθύνη) είναι ανέτοιμοι να καλύψουν τα κενά. Ετσι αρκετές ενώσεις κάθισαν συζήτησαν και ο κανονισμός θα αλλάξει. Σύμφωνα με πηγές τα όρια ηλικίας θα επανέλθουν στα παλαιά επίπεδα. Δηλαδή στα 37 έτη για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, στα 35 για τη Φούτμπολ Λιγκ και στα 33 για τη Γ’ Εθνική. Θα γίνει πρόταση στο ΔΣ της ΕΠΟ, ο κανονισμός θα ψηφιστεί άμεσα και το καλοκαίρι θα επικυρωθεί από τη ΓΣ της ΕΠΟ.
Κρίμα γιατί χάθηκαν ήδη αρκετοί διαιτητές.

Ο Μπριάκος παραιτήθηκε ή ακόμη; Τι περιμένει;
Το σχέδιο για την ανανέωση της διαιτησίας ήταν τόσο καλό που μετά τον πανικό στους διαιτητές δημιούργησε και πανικό στις ενώσεις.
Καιρός λοιπόν (επειδή το θέλει η ΟΥΕΦΑ!!!)να πανικοβληθούν και κάποιοι άλλοι.