«Κόκκινο» από τη Γερμανία στο σπρέι των διαιτητών

***ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ.





Η ένωση τεχνικού ελέγχου της Γερμανίας άναψε το… κόκκινο φως για τη χρήση του σπρέι των διαιτητών που επρόκειτο να κάνει… ντεμπούτο στην Μπουντεσλίγκα στις 18 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει η έρευνα περιέχει υψηλή ποσότητα ενεργών ορμονικών ουσιών, με αποτέλεσμα να το καθιστούν εύφλεκτο, άρα υπάρχει κίνδυνος έκρηξης την ώρα που ο διαιτητής το έχει στο σώμα του. Η ένωση τεχνικού ελέγχου είναι αρμόδια για την έγκριση των προϊόντων και για τους προαναφερόμενους λόγους το έκρινε ακατάλληλο προς χρήση.
«Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι απλά στη Γερμανία αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση με την υπάρχουσα σύστασή του», ανέφερε στο πόρισμά της. Το σπρέι υποβλήθηκε σε ελέγχους για εννέα μέρες και διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να φέρει σήμανση ως εύφλεκτο προϊόν.

Πάντως, οι Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί δεν έχουν εκφράσει κάποια αντίστοιχη αντίδραση, αλλά πλέον υπάρχει νομικό κόλλημα για τα παιχνίδια των γερμανικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Στο Champions League και το Europa League χρησιμοποιείται το «κατηγορούμενο» σπρέι, αλλά στη Γερμανία η χρήση του τιμωρείται με πρόστιμα και πειθαρχικές διαδικασίες.