Βούρβαχης: Προλάβαμε την Ιταλία για τον Ρανιέρι

***Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΟ www,athlitiko.gr
***ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ.





Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο athltiko.gr και στη Βασιλική Τωμαδάκη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης, μιλάει για όλους και για... όλα. Από την Ομοσπονδία έως την Εθνική και από τον Πλατανιά και τον ΑΟ Χανιά έως την ανάκληση της άδειας του ΟΦΗ και τα τοπικά πρωταθλήματα.

Για την εταιρία που ζητάει 1,3 εκ. ευρώ από την ΕΠΟ:

«Η Ομοσπονδία πρώτη κατήγγειλε την σύμβαση της συγκεκριμένης εταιρίας που προχώρησε σε αίτημα για συντηρητική κατάσχεση. Η εταιρία όμως δεν λέει ότι έχει πάρει 14 εκ. ευρώ «αέρα» από την Ομοσπονδία επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση, που είχε υπογράψει την σύμβαση. Για αυτό εμείς πήγαμε στον Εισαγγελέα. Μάλιστα, κατηγορούν τον πρόεδρο κ. Σαρρή, επειδή τότε, ήταν λέει, μέλος του Δ.Σ. αλλά όλες τις υπογραφές τις είχε βάλει ο κ. Γκαγκάτσης χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Επί σειρά ετών λοιπόν, η ΕΠΟ πλήρωνε κάποια εκατομμύρια ευρώ χωρίς να γίνονται εξετάσεις. Άλλωστε ακόμα και σε τοπικό επίπεδο είχαμε πει και εμείς κάποια πράγματα, όμως το σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ γιατί δεν είχε άδεια από το Υπουργείο».

Για την Εθνική και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό:

«Η Εθνική έχει μπει στην ελίτ των εθνικών ομάδων και νομίζω ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί. Θεωρώ ότι επιλογή του Ομοσπονδιακού προπονητή είναι πάρα πολύ καλή. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, κύριος του ποδοσφαίρου με καλή φήμη σε όλη την Ευρώπη για την προπονητική του καριέρα και αξία. Να ξέρετε ότι, αμέσως  μετά που εμείς είχαμε κλείσει την συμφωνία του έκανε πρόταση η Εθνική Ιταλίας και επειδή είχε δώσει τον λόγο του σε εμάς δεν πήγε. Αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να επιτύχει με την Εθνική για αυτό πιστεύω ότι θα προκριθούμε στο Euro στην Γαλλία..»

Για το πώς βλέπει τον Πλατανιά:

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ομάδα είναι ακόμα καλύτερη οργανωμένη εφέτος, έχει πλουσιότερο και καλύτερο ποδοσφαιρικό υλικό, ο προπονητής επίσης είναι πολύ καλός – χωρίς να θέλω να αδικήσω τους προηγούμενους- πιστεύω λοιπόν ότι πάρα πολύ καλή δουλειά και σε σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε, ο προπονητής είχε πει εδώ και πολύ καιρό ότι «θα μας δείτε έτοιμους στο τέλος Σεπτεμβρίου». Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο τέλος του μήνα, όμως βλέπω ότι η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο. Βεβαίως τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί φέτος θα υποβιβαστούν 4 ομάδες και όχι 2 όμως έχω εμπιστοσύνη και στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές αλλά και στην διοίκηση και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.»

Για τον ΑΟ Χανιά:

«Έχω δει την ομάδα του ΑΟ Χανιά στην αρχή της προετοιμασίας σε ένα φιλικό με τον Εργοτέλη. Η ομάδα φαινόταν ότι ήταν κουρασμένη όμως από ένα φιλικό, στην αρχή της προετοιμασίας κιόλας, δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Από αυτά που ακούω πάντως, βλέπω ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ σοβαρή ενίσχυση του ρόστερ του Αθλητικού Ομίλου Χανιά. Επίσης έχει έναν πολύ καλό προπονητή με πολύ μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία. Πιστεύω και εύχομαι ο ΑΟ Χανιά να βρει τον βηματισμό του γρήγορα και να πάει πάρα πολύ καλά. Να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο.»

Για τον ΟΦΗ:

«Η απόφαση για ανάκληση της άδειας είναι οριστική. Η ΕΠΟ ακολούθησε τους κανονισμούς που προβλέπονται.»

Για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο:

«Το χανιώτικο ποδόσφαιρο ζει τις καλύτερες στιγμές του, με εκπροσώπους στην Σούπερ Λίγκ, στην Φουτμπολ Λίγκ και την Φουτμπολ Λιγκ 2. Αυτό είναι ένα κίνητρο για όλο το τοπικό ποδοσφαιρικό στερέωμα ακόμα και για τα πρωταθλήματα υποδομής. Μάλιστα στην Ένωση μας διεξάγεται ένας μεγάλος αριθμός πρωταθλημάτων υποδομής, τα οποία και επιδοτούμε. Πληρώνουμε δηλαδή τους διαιτητές και τους γιατρούς. Όπως λέτε και εσείς ακούγεται ότι έχουν δοθεί αρκετά χρήματα σε ποδοσφαιριστές στην Α' αλλά και στην Β' τοπική κατηγορία. Εγώ είμαι κατά της άποψης οι ομάδες το να πληρώνουν ποσά. Είμαι υπέρ της άποψης οι σύλλογοι να διαθέτουν χρήματα για τις υποδομές τους, προκειμένου να «βγάζουν» ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για αυτό λέγεται έτσι: Ερασιτεχνικό. Από εκεί και πέρα όμως αν κάποια ομάδα θέλει να δώσει λεφτά δεν της το απαγορεύει κανένας.»

Για την ΕΠΣ Χανίων:

«Όλα βαίνουν καλώς αναφορικά με τα τοπικά πρωταθλήματα. Όπως γνωρίζεται προκειμένου να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε τα σωματεία, θα αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο η Ένωση θα το προσφέρει για μία λαχειοφόρο αγορά με τα σωματεία να πωλούν τους λαχνούς προς ενίσχυσή τους. Η κλήρωση θα γίνει τον Ιούνιο και όλο αυτό τον διάστημα τα σωματεία θα μπορούν να πωλούν τους λαχνούς τους. Για ακόμα μία χρονιά θα συνεχιστεί η ενίσχυση των τραυματιζομένων ποδοσφαιριστών μέσω του Ταμείου Αρωγής της Ενώσεως.»