Ο Ρανιέρι απέκλεισε τον Σαμαρά, ετοιμάζει κι άλλες εκπλήξεις

***ΑΝ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ.



Στα πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro 2016 η Εθνική δεν έπεισε, όμως δεν υπήρξαν εξελίξεις στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής έκρινε σκόπιμο ότι πρέπει να τον στηρίξει. Φυσικά ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι έπρεπε να καταβληθεί μεγάλη αποζημίωση στον Ρανιέρι που αμείβεται με ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Πλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι. Για αυτό και έκρινε σκόπιμο, ενόψει του αγώνα με τα Νησιά Φερόε (14/11/2014) στο Καραϊσκάκη και του φιλικού με την Σερβία (18/11/2014) που έχει προγραμματιστεί να γίνει στα Χανιά, να προχωρήσει σε κινήσεις με τις οποίες ελπίζει ότι θα «ξυπνήσει» τους παίκτες και θα πάρει τον έλεγχο της ομάδας, δεδομένων των κακών εμφανίσεων και της αγωνιστικής απειθαρχίας στα παιχνίδια με τις Ρουμανία, Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία. Υπενθυμίζουμε ότι η… συγκομιδή ήταν δυο εντός έδρας ήττες και ένας βαθμός στο Ελσίνκι.
Η πρώτη κίνηση του Ρανιέρι, μετά και τις χθεσινές κλήσεις των παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό, είναι το κόψιμο του Γιώργου Σαμαρά από την προεπιλογή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις κλήσεις που θα γίνουν την άλλη Παρασκευή και θα αφορούν παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες, θα κοπούν τουλάχιστον δυο ποδοσφαιριστές. Παράλληλα ο Ιταλός περνάει από το… μικροσκόπιο παίκτες της Εθνικής Ελπίδων με σκοπό να αναβαθμίσει όποιον θεωρήσει ότι είναι έτοιμος.
Είναι λάθος της ΕΠΟ που επιμένει στη στήριξη του Ρανιέρι. Αλλωστε και ο ίδιος θεωρεί ότι η ομάδα χρειάζεται ένα… σοκ για να συνέλθει, όμως ο ίδιος «τράκαρε» άσχημα στην προσπάθειά του να οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη μέρα.

Το ζητούμενο, ενόψει του αγώνα με τα Νησιά Φερόε, δεν είναι μόνο η νίκη. Αλλωστε ο αντίπαλος είναι χαμηλής δυναμικότητας. Το ζητούμενο είναι ο Ρανιέρι να δείξει ότι είναι «καπετάνιος» και τόσο στο ματς της προκριματικής φάσης, όσο και στο φιλικό με τη Σερβία να φανεί ότι η ομάδα μπορεί να πάει στα γήπεδα της Γαλλίας. Εκεί θα κριθεί ο Ρανιέρι. Αν και πάλι είναι μια από τα ίδια, οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες.