«Σωστό το πέναλτι αλλά έπρεπε να βγάλει κόκκινη»

***Ο ΝΤΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ




Κάτω από το βλέμμα του Χιού Ντάλας αγωνίστηκε ο Χάρης Καλογερόπουλος (Αθηνών) στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0. Ο Σκοτσέζος έφτασε στο γήπεδο, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ Χριστόφορο Ζωγράφο και το μέλος της ΚΕΔ Γιώργο Αμυγδαλή και όλοι μαζί παρακολούθησαν το ματς από τα επίσημα του γηπέδου.
«Είναι πέναλτι αλλά έπρεπε να δείξει κόκκινη κάρτα και όχι κίτρινη στον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού», σχολίασε ο Σκοτσέζος αρχιδιαιτητής για την φάση της ανατροπής του Μήτρογλου από τον Στιλ, προσθέτοντας ότι «ο επιτιθέμενος βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ». Αυτό σημαίνει ότι ο Ντάλας έχει πλήρη άποψη, ανεξάρτητα από το τι θα γράψει στην έκθεσή του ο παρατηρητής διαιτησίας Δημήτρης Νταμπώσης (Πιερίας).
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι ο Καλογερόπουλος έκανε ένα σοβαρό λάθος σε βάρος του Ολυμπιακού. Αν αποβάλλονταν ο Στιλ στο 78’ θα άλλαζαν οι ισορροπίες του αγώνα.
Μετά τη λήξη του ματς ο Σκοτσέζος δεν πέρασε από τα αποδυτήρια για να μιλήσει με τον Καλογερόπουλο, όπως είχε κάνει στο Περιστέρι, όπου παρακολούθησε τον Λαμπρόπουλο (Ατρόμητος – Εργοτέλης 1-1) και μετά πήγε να μιλήσει απευθείας με τον ρέφερι της ΕΠΣ Ηλείας. Ο λόγος είναι ότι ο Σκοτσέζος ήθελε να περάσει απαρατήρητος και να μην έρθει σε επαφή με κανέναν παράγοντα.
Για αυτό, μαζί με τους Ζωγράφο, Αμυγδαλή πήγε στο γήπεδο, όπου τους περίμενε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ Παυσανίας Παπανικολάου για να τους οδηγήσει στις θέσεις τους, πέντε λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του ντέρμπι, όμως δεν έχασε τίποτα επειδή η σέντρα καθυστέρηση λόγω της ρίψης των βεγγαλικών. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για να μην μιλήσει με κανέναν, έφυγε από το «Γ. Καραϊσκάκης» πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του ντέρμπι.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αντάλλασσε απόψεις για τις αποφάσεις του διαιτητή Χάρη Καλογερόπουλου (Αθηνών) με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ Χριστόφορο Ζωγράφο και το μέλος της Γιώργο Αμυγδαλή.