Υπάρχουν... προγραφές διαιτητών;

***ΤΑΚΤΙΚΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ "ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ" ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.


Το δεδομένο: Ο Χιού Ντάλας θεωρεί πολλούς τους 29 διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Ολως τυχαίως με αυτό συμφωνεί και ο Μπριάκος, όμως ο Σκοτσέζος πήρε θέση υπέρ της μείωσης του αριθμού των διαιτητών και στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.
Και πάμε τώρα στους ορισμούς, δηλαδή στις επιλογές που …προδίδουν πολλά για τα σχέδια. Τελευταίο παράδειγμα ο Τριτσώνης (Αθηνών), ο οποίος τα έκανε μαντάρα στο Περιστέρι (Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-0), αδικώντας τους φιλοξενούμενους, παρόλα αυτά τον όρισαν στους αμέσως επόμενους ορισμούς, άσχετα αν τον… απέσυραν, επειδή είχε κώλυμα λόγω διεθνών υποχρεώσεων στη Σαουδική Αραβία. Να μην ξεχάσουν και τον Κουτσιαύτη (Αρτας) ο οποίος έκανε λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Προηγήθηκαν οι περιπτώσεις των Θάνου (Λεβαδειακός – ΠΑΟ 1-1), Παππά (Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-1), Κομίνη (Καλλονή – ΠΑΟΚ 1-1), Κουκουλάκη (Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0), Μάνταλου (Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 1-0), Αμπάρκιολη (Παναθηναϊκός – Νίκη Βόλου 1-0) που επίσης έκαναν «χοντρά» λάθη, όμως τιμωρήθηκαν με την βαριά «καμπάνα» των δυο αγωνιστικών ενώ κάποιοι… εξοντώθηκαν, καθώς ορίστηκαν αμέσως. Σε άλλες εποχές η ποινή θα ήταν δυο μήνες «ψυγείο».
Να μην ξεχνάμε τη λεπτομέρεια ότι πρόκειται για… παιδιά της ανάπτυξης. Κάποιοι από αυτούς «τρέχουν» για να παρακολουθούν τα σεμινάρια που κάνει ο Μπριάκος ανά την Ελλάδα, εφόσον είναι κοντά στον τόπο διαμονής τους!
Οι διαιτητές είναι πολλοί, όμως ο Ντάλας δεν τιμωρεί. Αντίθετα ο Σκοτσέζος, με μόλις μια συνέντευξη που τους πήρε, έχει προλάβει να γνωρίσει καλά τα πράγματα ώστε να μην ορίζει διαιτητές που κατά γενική ομολογία πάνε καλά αλλά και καλές βαθμολογίες παίρνουν. Υπάρχει κάποιος πίσω από την… κουρτίνα;
Η υποψία που δημιουργείται, άλλωστε κυκλοφορεί έντονα και στην ποδοσφαιρική πιάτσα, είναι ότι υπάρχουν… προγραφές διαιτητών που είναι για να φαγωθούν, μόλις γίνει η μείωση των πινάκων. Τα… αποπαίδια είναι τα ίδια με πέρσι, επί θητείας Μπριάκου στην θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ.