Ούτε με θαύμα δεν γλιτώνει ο Αναστασίου…

***ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 11 ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ


Αν η αθλητική δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της αναμένεται βαριά «καμπάνα» στον Γιάννη Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αποβλήθηκε στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό επειδή είπε «αλήτες» τους διαιτητές, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα.
Το κατηγορητήριο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τον Αναστασίου θα βγει την Τετάρτη και ο «πράσινος» τεχνικός αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή. Η απόφαση, εκτός απροόπτου, αναμένεται να βγει αυθημερόν. Μήπως ο Αναστασίου θα ζητήσει αναβολή;
Πάντως, μόνο με θαύμα δεν θα τιμωρηθεί. Με βάση το άρθρο 11 του Πειθαρχικού Κώδικα ο τότε τεχνικός του ΠΑΟΚ Μάκης Χάβος είχε τιμωρηθεί με δυο μήνες αποκλεισμό επειδή στις 14/02/11, στο ματς κυπέλλου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1, είχε πει στον Τριτσώνη (πάντα με βάση το φύλλο αγώνα): «Γ… το μ… της μάνας σου».
Πέρσι, ο Σα Πίντο είχε πάει στην εξέδρα για 15 μέρες επειδή στο παιχνίδι του ΟΦΗ με την Ξάνθη είχε πει στον διαιτητή Λαμπρόπουλο «π…» στη μητρική του γλώσσα.
Ακόμη, πέρσι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς είχε ακούσει «καμπάνα» τριών αγωνιστικών από την ΟΥΕΦΑ και πήγε στην εξέδρα επειδή αποβλήθηκε στον αγώνα με την Σάλκε.  
Αν ο Αναστασίου κληθεί με βάση το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα κινδυνεύει με τέσσερις αγωνιστικές. Όμως, με βάση τα δεδικασμένα πρέπει να κληθεί με βάση το άρθρο 11.
Η ποινή μπορεί να είναι μεγαλύτερη αν ο τεχνικός του ΠΑΟ καθίσει στο σκαμνί και για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου, επειδή δεν έβγαινε από το γήπεδο και ο Καλογερόπουλος αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι.