Το χρονικό της ξευτίλας της Νίκης Βόλου

***Ο ΠΑΤΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ… ΣΩΟΥ, ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ.
***ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.
***ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΤΑΛΑΞΑΝ ΣΟΡΤΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.
***Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.


Το ελληνικό ποδόσφαιρο γύρισε πολλά χρόνια πίσω με όσα έγιναν στο πλαίσιο του αγώνα κυπέλλου Νίκης Βόλου – Ζάκυνθος, ο οποίος δεν διεξήχθη επειδή δεν πληρώθηκαν οι διαιτητές! Ναι, το έκανε αυτό ο επενδυτής της Θεσσαλικής ομάδας Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και ασκεί κριτική για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως, με όσα έγιναν κατάφερε να εκτεθεί ο ίδιος.
Βέβαια τα ευτράπελα σε αυτό το ματς είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Και οι δυο ομάδες είχαν επιλέξει να παραταχθούν με γαλάζιες εμφανίσεις, κάτι που φυσικά δεν γινόταν. Ο διαιτητής Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) ρώτησε τη Ζάκυνθο αν έχει φέρει δεύτερη εμφάνιση και απάντησε αρνητικά. Σε αυτή την περίπτωση ο κανονισμός (άρθρο 14 του ΚΑΠ) προβλέπει επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ και «υποχρεώνει» την γηπεδούχο ομάδα να αλλάξει εμφάνιση. Η λύση που βρέθηκε ήταν η Νίκη Βόλου να φορέσει φανέλα χρώματος μπλε σκούρου, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παίκτες της Νίκης Βόλου και της Ζακύνθου, αντάλλαξαν και σορτς για να διακρίνονται ευκολότερα από τον διαιτητή. Η Νίκη Βόλου δεν είχε άλλου χρώματος σορτς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Όμως, το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε αφορούσε την αμοιβή των διαιτητών. Μαζί με τα έξοδά τους ανέρχονταν στο ποσό, σύμφωνα πάντα με πηγές, των 3.400 ευρώ. Ο κανονισμός προβλέπει τα χρήματα να καταβάλλονται πριν από την έναρξη του αγώνα. Όμως, ο Βοσκάκης μάταια περίμενε και κάποια στιγμή οι αρμόδιοι εμφανίστηκαν, λέγοντας ότι έχουν να δώσουν ποσό ύψους 1.400 ευρώ. Ο ρέφερι από το Ρέθυμνο εξάντλησε κάθε περιθώριο, κλείνοντας το φύλλο αγώνα μισή ώρα μετά, δηλαδή εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο που ορίζει ο κανονισμός. Περιμέναμε ένα εύλογο διάστημα 30 λεπτών, δεν κατεβλήθησαν και στη συνέχεια κλείσαμε το φύλλο αγώνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο Πάτσης ζήτησε συγγνώμη που δεν υπήρχε το ποσό για την αμοιβή των ρέφερι, ενώ δήλωσε ότι περίμενε να το συγκεντρώσει από τα εισιτήρια, όμως στο γήπεδο πήγαν μόλις 100 άτομα. Πάντως, η δικαιολογία είναι αστεία αφού μόνο αν ήθελε να κάνει… σώου δεν θα προέβλεπε να ήταν όλα έτοιμα από πριν.
Βάση του άρθρου 21 3α του ΚΑΠ η Νίκη Βόλου θα χάσει τον αγώνα με 3-0 σκορ και κινδυνεύει με πρόστιμο 8-40.000 ευρώ.

Ανεξάρτητα από την τιμωρία το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα…