«Δώρο» Γουργιώτη το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ το φάουλ από το οποίο προέρχεται το τρίτο γκολ δεν υπάρχει ούτε στη… φαντασία του Θάνου!

***ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ (ΠΑΟΚ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-2), ΚΑΘΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
***ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
***ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΚΕΛΑ.



Τόσο ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 3-2, Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών), όσο και ο βοηθός Σπύρος Γουργιώτης (Φθιώτιδας) συναγωνίζονταν στα λάθη, αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα του αγώνα. Προτρέπουμε την ΚΕΔ και τον παρατηρητή Δημήτρη Νταμπώση (Πιερίας) να δουν το βίντεο για να καταλάβουν τι εννοούμε.
Κατ’ αρχήν ο Γουργιώτης άφησε τον Σαλπιγγίδη να ανοίξει το σκορ (7’), ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ, τουλάχιστον ένα μέτρο πιο μπροστά! Επίσης στο 83’ σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Τζάνη, ο οποίος θα μπορούσε να σκοράρει ή να δημιουργήσει ευκαιρία απέναντι στον Γλύκο.
Το χοντρό λάθος του Θάνου είναι το φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Περέιρα και ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-2. Στη συγκεκριμένη φάση (65’) δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση του Λαδάκη στον Γκολάσα και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πέφτει κανείς.
Ηταν ένα από τα 4-5 φάουλ που έδωσε ο Θάνος κοντά στην περιοχή του Πανθρακικού, όταν ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Έτσι ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να κλειστούν στην άμυνα.
Παράλληλα ο ρέφερι της Σούπερ Λίγκας φάνηκε να «ξέχασε» στα αποδυτήρια τις κάρτες. Στο 28’ χαρίστηκε στον Κάτσε για φάουλ στον Κάσες. Στο 36’ ο Σαλπιγγίδης βούτηξε για να πάρει πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Τσουμάνη, και ο Θάνος όχι μόνο δεν του έδειξε κάρτα για θέατρο, δεν τον «κιτρίνισε» ούτε όταν διαμαρτύρονταν, τόσο στον ίδιο, όσο και στον βοηθό. Στο 41’ δεν υπάρχει φάουλ του Ιγκόρ στον Βίτορ και ο παίκτης του Πανθρακικού θα έβγαινε σε αντεπίθεση. Άλλη μια …ανακάλυψη του Θάνου.
Χαρακτηριστικό της σύγχυσης στην οποία βρισκόταν ο Θάνος είναι ότι στο 46’ δεν έδωσε φάουλ υπέρ του Ιγκόρ, όμως διέκοψε το ματς για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες! Με βάση τον κανονισμό, διακοπή για τραυματισμό επιτρέπεται μόνο αν ο παίκτης έχει χτυπήσει στο κεφάλι, κάτι που δεν ίσχυε σε αυτή την περίπτωση.
Η κάρτα που έδωσε ο Θάνος στον Εμποου είναι ανύπαρκτη (58’), καθώς ίσα που ακούμπησε τον αντίπαλό του. Όμως, δεν κιτρίνισε τους Σκόνδρα και Παπαδόπουλο, οι οποίοι με φάουλ σταμάτησαν υποσχόμενες επιθέσεις των αντιπάλων τους.
Να σταθούμε και στη σωστή υπόδειξη του Γιώργος Πασχάλη (Ηπείρου), καθώς στο φάουλ του Περέιρα (άσχετα αν δεν προηγήθηκε παράβαση) η μπάλα πέρασε τη γραμμή και ορθά πήγε στη σέντρα.