Η αποχώρηση του Λυσσαρίδη (που δεν τον ήθελε κανείς) και ο… αφανής υποψήφιος

Ο… ΑΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (ΑΠΟ ΤΩΡΑ) ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
Εαυτόν εκτός… κούρσας για την προεδρία της ΕΠΟ έθεσε ο Γιώργος Λυσσαρίδης, καθώς ο πρώην ΓΓΑ και υποψήφιος στο παρελθόν για να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ, διαπίστωσε ότι πνέει ισχυρός… άνεμος της υποψηφιότητας του Γιώργου Γκιρτζίκη και δεν έχει πιθανότητες να εκλεγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λυσσαρίδης βολιδοσκόπησε τόσο κάποιες ενώσεις αν προτίθενται να τον στηρίξουν, ενώ δεν βρήκε ούτε πολιτική στήριξη, στοιχεία που θεωρούσε απαραίτητα για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του.
Φυσιολογικά πράγματα αν αναλογιστούμε ότι ο Γκιρτζίκης συγκεντρώνει αριθμό 45-48 ενώσεων, αν και δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί η κάθοδός του για την προεδρία της ομοσπονδίας. Αυτό αναμένεται να συμβεί σήμερα, καθώς συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΠΟ με θέμα την προκήρυξη εκλογών για τον διάδοχο του Γιώργου Σαρρή.
Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν το διάστημα 20-30 Ιανουαρίου. Αν τελικά διεξαχθούν μεσοβδόμαδα θα γίνουν από τις 21 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου και εάν θέλουν να τις κάνουν Σάββατο, τότε το συμβούλιο θα αποφασίσει τη σύγκληση της εκλογικής έκτακτης ΓΣ την 31η Ιανουαρίου.  Πάντως, πιθανή ημερομηνία είναι η 21η Ιανουαρίου.
Λόγω… ρεύματος είναι σοβαρή η πιθανότητα ο Γκιρτζίκης να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του προέδρου της ΕΠΟ. Η στήριξη των ενώσεων θα αρχίσει να εκδηλώνεται μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Ξανθιώτη παράγοντα. Όμως, είναι κοινό μυστικό ότι θα είναι ο υποψήφιος της πλειοψηφίας.

Από την αντιπολίτευση που δεν αγγίζει ούτε τις δέκα ποδοσφαιρικές ενώσεις ο Βασίλης Γκαγκάτσης φαίνεται να το σκέφτεται σοβαρά. Προς το παρόν έχει τον τίτλο του… αφανή υποψηφίου αφού ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας φερόταν να προσβλέπει στην επάνοδό του, όμως η ουσία είναι ότι βρίσκει κλειστές πόρτες από τις ποδοσφαιρικές ενώσεις που δεν επιθυμούν επιστροφή στο παρελθόν αλλά έχουν το βλέμμα στο μέλλον. Ο Γκαγκάτσης φέρεται να έχει προχωρήσει σε κρούσεις προς διεθνείς που απάρτιζαν την Εθνική 2004 αλλά και να δεχθούν κάποιοι προβλέπεται ότι το εκλογικό σώμα θα εξακολουθήσει να είναι αδιάφορο.