Οταν ο Λυσσαρίδης ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για την προεδρία της ΕΠΟ γνώριζε ότι το υπόλοιπο ΔΣ της ΕΠΟ δεν παραιτείται!

***ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.
***ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ.
***ΜΗΠΩΣ ΑΡΓΗΣΕ ΚΑΘΩΣ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ;
***ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ.


www.tovima.gr


Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Γιώργος Λυσσαρίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΠΟ. Στην δήλωσή του, ο πρώην ΓΓΑ και στο πρόσφατο παρελθόν υποψήφιος για να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χρησιμοποιεί την «ξύλινη γλώσσα» που τον χαρακτηρίζει αλλά ποτέ δεν τον οδήγησε σε κάποια εκλογική επιτυχία. Προσπαθεί να βρει ως άλλοθι το γεγονός ότι δεν θα γίνουν εκλογές για όλο το ΔΣ της ΕΠΟ αλλά μόνο για πρόεδρο, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερε να βρει στήριξη, με εξαίρεση τις ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάμου και ίσως ενός δυο ακόμη. Αυτή είναι η αλήθεια για τον Λυσσαρίδη και φυσικά κανείς δεν ήταν …υποχρεωμένος να τον εκλέξει πρόεδρο όσο και αν το θέλει ο ίδιος. Αφού ο πρώην ΓΓΑ έχει μάθει να λειτουργεί με αρχές, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στην ΕΠΟ υπάρχει καταστατικό και έπρεπε να τον προτείνουν οκτώ ενώσεις. Όταν δε ανακοίνωνε το ενδιαφέρον του για την προεδρία γνώριζε ότι το υπόλοιπο ΔΣ δεν παραιτείται. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της απόσυρσης από τον Λυσσαρίδη: «Είναι προφανές ότι το πρόβλημα της ανυποληψίας του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν λύνεται με την αναγκαστική παραίτηση του κ. Σαρρή, αφού δεν είναι μόνο ο πρόεδρος, αλλά ολόκληρο το σύστημα θεσμικής και εξωθεσμικής διοίκησης της ΕΠΟ που φέρει συνολική ευθύνη και δεν διαθέτει πλέον την ηθική νομιμοποίηση να συνεχίσει να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Με δεδομένη την πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό φίλαθλο αίσθημα και επειδή η ΕΠΟ, ως συλλογικό όργανο, έχει προ πολλού απολέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, είναι αναγκαία η προσφυγή σε εκλογές για την ανάδειξη και νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να προκύψει διοικητικό σχήμα ικανό να υπηρετήσει τον στόχο της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.
Σε μιά τέτοια εξέλιξη, όπου οι Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας θα αποφασίσουν να αποκηρύξουν "κηδεμονίες" που δυναστεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι υγιείς δυνάμεις του χώρου του ποδοσφαίρου οφείλουν να δηλώσουν το παρόν τους και να συμβάλουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας στη λειτουργία θεσμών και οργάνων και στην ομόθυμη συστράτευση για την προσπάθεια αναστροφής του κλίματος παρακμής, στο οποίο οδήγησαν το ποδόσφαιρό μας η διοικητική ανεπάρκεια, οι άγονοι ανταγωνισμοί και τα παιχνίδια εξουσίας.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η αλλαγή μόνο στη θέση του Προέδρου, θα θυμίζει ορχήστρα στην οποία ο μαέστρος, ακόμη κι αν ο ίδιος θέλει, δεν θα μπορεί να την διευθύνει με επιτυχία, αφού θα υπάρχουν όργανα φάλτσα και "πειραγμένα". Προδήλως, άρα η προσωπική μου συμμετοχή σε μιά τέτοια διαδικασία δεν με ενδιαφέρει.
Γιώργος Λυσαρίδης
30 Δεκεμβρίου 2014».