Αέρας νίκης για τον Γκιρτζίκη, ανύπαρκτη η αντιπολίτευση

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται η ΕΠΟ και απομένει μόνο η οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών για το νέο πρόεδρό της. Οι ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας θα προσέλθουν σε έκτακτη εκλογική ΓΣ το διάστημα 20-30 Ιανουαρίου 2015, ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί στο ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως την προσεχή Τρίτη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι οποίες θα αλλάξουν μόνο προς το καλύτερο, ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα πρέπει να προβάρει από τώρα το… προεδρικό κουστούμι, καθώς δεν είναι απλά το μεγάλο φαβορί, είναι το αναμφισβήτητο φαβορί.
Όλα δείχνουν ότι οι εκλογές της ομοσπονδίας θα είναι …μονότερμα για την συμπολίτευση. Αναμφίβολα το τοπίο έχει αλλάξει προς το καλύτερο και υπάρχουν αποδείξεις για αυτό. Στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου 2012 ο Σαρρής είχε αναλάβει την προεδρία με 37 ψήφους υπέρ ενώ 20 ενώσεις ψήφισαν την παράταξη Γκαγκάτση, η οποία πέρασε στην… αφάνεια αφού διαλύθηκε σχεδόν την επόμενη μέρα των αποτελεσμάτων, με εξαίρεση μόνο τον σκληρό πυρήνα.
Απόδειξη ότι στις εκλογές, αυτή τη φορά μόνο με τον πρόεδρο που θα διαδεχθεί τον Σαρρή, το… ταβάνι για τον Γιώργο Γκιρτζίκη είναι οι 48 ενώσεις ενώ σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις πολύ δύσκολα θα πέσει κάτω από τις 45 (σ.σ. κάθε ένωση διαθέτει από μια ψήφο).
Δεν έχει σημασία αν αντίπαλος του Γκιρτζίκη, οποίος είναι δοκιμασμένος σε κορυφαία πόστα στην ΕΠΟ (σ.σ. ταμίας επί σειρά ετών και νυν πρόεδρος της ΚΕΔ) θα είναι ο Γκαγκάτσης ή κάποιος άλλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το… ταβάνι για την αντιπολίτευση θα είναι έντεκα ενώσεις, ενώ θα ήταν δέκα αν δεν είχε εκδηλωθεί η Σάμος.

Γίνεται αντιληπτό ότι όσο θα περνούν οι μέρες ο… αέρας θα είναι υπέρ του φαβορί και δεν αποκλείεται στην αντιπολίτευση να μείνει μόνο ο σκληρός πυρήνας. Θα είναι δηλαδή η φυσιολογική εξέλιξη της κατάστασης, καθώς κάποια πρόσωπα από τη συγκεκριμένη πλευρά έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και αποδείχθηκαν αποτυχημένη συνταγή. Το τελευταίο κρίθηκε μέσω των εκλογών και φυσικά όχι με αερολογίες.