Τα υπέρ και τα κατά των (6-1=5) υποψηφίων για τον πάγκο της Εθνικής



Κάθε μέρα που περνά γίνεται και ένα ακόμη βήμα για την πρόσληψη του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής. Την Τετάρτη 28/01 ο διευθυντής της Γιώργος Καραγκούνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές του με τους έξι (μέχρι τώρα) προπονητές, ενώ ακολουθεί και το ραντεβού με τον Δώνη που θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ το διάστημα 10-15 Φεβρουαρίου και ο νέος τεχνικός θα κάνει το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουγγαρία στις 29 Μαρτίου.
Αναστασιάδης, Δώνης, Λεμονής, Μαρκαριάν, Τσιώλης Κετσπάγια είναι τα ονόματα που βρίσκονται στην λίστα του Καραγκούνη. Ουσιαστικά οι υποψήφιοι είναι πέντε, καθώς η περίπτωση Μαρκαριάν φέρεται να έχει «καεί» λόγω των αντιδράσεων που προέκυψαν ενώ ο Μίτσελ, με τον οποίο επίσης συναντήθηκε ο Καραγκούνης στη Μαδρίτη απάντησε ευγενικά «όχι».
Κάθε μια από τις προαναφερόμενες επιλογές έχει και τα θετικά και τα αρνητικά της:
Άγγελος Αναστασιάδης: Αποτελεί τον διακαή πόθο αρκετών στην ΕΠΟ. Ο 61χρονος τεχνικός απέδειξε ότι αντέχει στην πίεση, τόσο τώρα που εργάζεται στον ΠΑΟΚ, όσο και παλαιότερα στον Παναθηναϊκό. Όπως διέρρευσε είναι όνειρό του να δουλέψει στην Εθνική Ελλάδας και φυσικά δεν του λείπει η εμπειρία σε τέτοιο πόστο αφού εργάστηκε με επιτυχία στην Εθνική Κύπρου (2004-2011). Αν τελικά επιλεγεί θα φύγει από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, όμως θα πάρει άδεια για να βρίσκεται στον πάγκο της στο ματς στην Βουδαπέστη. 
Γιώργος Δώνης: Στις αρχές του έτους έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ και ήδη είχε μια πρώτη συζήτηση με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο 46χρονος τεχνικός είναι φιλόδοξος, όμως δεν έχει εμπειρία από πόστο ομοσπονδιακού τεχνικού. Δεν δούλεψε ξανά με παίκτες-ονόματα και έδειξε ότι δεν μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, καθώς είναι γνωστό ότι ο νέος τεχνικός δεν θα έχει πίστωση χρόνου.  
Τάκης Λεμονής: Εχει εμπειρία με τον Ολυμπιακό τόσο σε επίπεδο πρωταθλητισμού, όσο και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, τελευταία δεν είχε γεμάτη χρονιά σε πάγκο ομάδας, με εξαίρεση τη σεζόν 2009-10 στην Ομόνοια Λευκωσίας. Από κει πέρα εργάστηκε στους Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, δηλαδή σε όχι και τόσο υψηλό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά έχει αποδείξει πολλά και έχει να αποδείξει πολλά.
Σέρχιο Μαρκαριάν: Είναι ένα όνομα που προέκυψε τελευταία. Εργάστηκε σε Παναθηναϊκό, Ιωνικό και Ηρακλή, αλλά λείπει από το 2004 από την Ελλάδα, αν και έχει συχνές τηλεφωνικές επαφές με πρώην παίκτες του, μεταξύ των οποίων και με τον Καραγκούνη που θα κάνει την εισήγηση στην ΕΠΟ. Στην Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει έργο, ούτε στην Εθνική Περού πέτυχε το... σπουδαίο έργο που παρουσιάζουν. Δεν αναμένεται να προσληφθεί, επειδή δεν προκύπτει από το βιογραφικό του ότι μπορεί να προσφέρει. Επειδή σε ένα μήνα, όταν ήρθε στον Ιωνικό έμαθε ελληνικά, σημαίνει ότι είναι και καλός προπονητής;
Σάκης Τσιώλης: Είναι το… αουτσάιντερ. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει παρουσιάσει έργο στον Αστέρα Τρίπολης και έχει περάσει από αρκετές μικρομεσαίες ομάδες. Ο ίδιος θέλει πολύ να αναλάβει και θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει. Είναι χαμηλών τόνων και για εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι γνωρίζει καλά τη νοοτροπία.

Τιμούρ Κετσπάγια: Η επαφή με τον Καραγκούνη έγινε από δική του πρωτοβουλία. Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και το καλοκαίρι πριν η ΕΠΟ προσλάβει τον Ρανιέρι. Το διάστημα 2009-14 εργάστηκε στην Εθνική Γεωργίας, πιο πριν ένα… φεγγάρι στον Ολυμπιακό και για πέντε χρόνια στην Ανόρθωση.