Με σκέψεις και προτάσεις για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου ξεκίνησε η θητεία του Γκιρτζίκη

Με αφορμή το χθεσινό ΔΣ της ΕΠΟ, πρώτο επί προεδρίας Γκιρτζίκη, ξεκίνησαν και τα πρώτα βήματα για αλλαγές στο ποδόσφαιρο, οι οποίες ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην βελτίωση της εικόνας του. Ειδικότερα τόσο η ομοσπονδία, όσο και οι διοργανώτριες είναι αποφασισμένες να λάβουν μέτρα που θα συμβάλλουν στο νοικοκύρεμα. Συγκεκριμένα:
1) Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της διοργανώτριας Γιώργος Μποροβήλος παρουσιάστηκε θετικός στη μείωση των ομάδων από τη σεζόν 2016-17 από 16 (που θα είναι την ερχόμενη περίοδο) σε 14. Συγκεκριμένα η ομοσπονδία, η Σούπερ Λίγκα και η Φούτμπολ Λιγκ θα συζητήσουν ώστε να συγκροτήσουν και να εφαρμόσουν ένα πλάνο διετίας που δεν θα αφορά μόνο τη σεζόν 2016-17 αλλά και την σεζόν 2017-18. Ακόμη ο Μποροβήλος ζήτησε ο έλεγχος τον ομάδων, κατά τον έλεγχο για την αδειοδότηση, να είναι αυστηρότερος ώστε να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο να… σκάνε ομάδες στο μέσον της περιόδου ή να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών τους (συμβόλαια στους παίκτες, παλαιά χρέη κτλ).
2)Λαμβάνονται μέτρα για τον οικειοθελή υποβιβασμό ομάδων, προκειμένου να μην επιστρέφουν τόσο «εύκολα» στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ετσι το ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε στην Τακτική ΓΣ του Ιουνίου να ψηφιστεί η εξής πρόταση: Όποια ομάδα επιλέξει τον οικειοθελή υποβιβασμό θα έχει δυο δρόμους. Ο πρώτος να ξεκινήσει από το Α' Τοπικό και ο δεύτερος να υποβιβαστεί στην Γ' Εθνική αλλά για δυο-τρία χρόνια να μην έχει δικαίωμα ανόδου σε επαγγελματική κατηγορία (Σούπερ Λίγκα ή Φούτμπολ Λιγκ).
3)Μια ακόμη πρόταση που θα ψηφιστεί στη ΓΣ της ΕΠΟ, η οποία πέρασε ήδη από την ομοσπονδία, αφορά και στο θέμα της εκκαθάρισης των ΠΑΕ, επειδή παρουσιάζεται το φαινόμενο μια Ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρία να διαλύεται, να επανέρχεται σε επαγγελματικό επίπεδο μέσω της αγωνιστικής οδού αλλά η παλαιά να είναι σε ισχύ και στην ομοσπονδία να φτάνουν αποφάσεις της ΦΙΦΑ για αφαίρεση βαθμών. Αντε να εξηγήσει μετά η ΕΠΟ τι συμβαίνει στην Ελλάδα, και αυτό αφορά τους νόμους του κράτους. Ετσι στο μέλλον όταν ερασιτεχνικό σωματείο θέλει να μετατραπεί σε ΠΑΕ δεν θα προβιβάζεται στην ανώτερη κατηγορία αν υπάρχει προηγούμενη ΠΑΕ με το ίδιο όνομα η οποία δεν έχει εκκαθαριστεί. Αυτή την απόφαση πήρε το ΔΣ της ΕΠΟ και ο σχετικός κανονισμός θα ψηφιστεί στην ετήσια τακτική ΓΣ της Ομοσπονδίας.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν ομάδες οι οποίες υφίστανται σε παραπάνω από μία ΠΑΕ. Δηλαδή δεν έχουν εκκαθαριστεί...