Έρχονται οι κορυφαίοι διαιτητές αλλά και... στρατός για το σεμινάριο της ΟΥΕΦΑ!



Την Κυριακή ξεκινά στη Βουλιαγμένη το σεμινάριο των διαιτητών της ΟΥΕΦΑ, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 5/2 και θα λάβουν μέρος οι ρέφερι της ελίτ κατηγορίας, της πρώτης, όπως επίσης και οι νέοι διεθνείς. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη και από ελληνικής πλευράς θα λάβουν μέρος ο  Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ο Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), η Θάλεια Μήτση (Πειραιά) και ο νέος διεθνής Χάρης Καλογερόπουλος (Αθηνών). Μεταξύ των 52 νέων διεθνών συμπεριλαμβάνεται και ο Χιού Ντάλας.
Χαρακτηριστικά της σημασίας του σεμιναρίου δεν είναι μόνο ότι στην Ελλάδα θα έρθει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ Ανχελ Μαρία Βιγιάρ, όπως επίσης και τα στελέχη της (Κολίνα, Μπατά, Ντάλας)  αλλά και ο… στρατός που θα τους ακολουθήσει. Πρόκειται για τρεις γιατρούς, πέντε οφθαλμίατρους, πέντε προπονητές φυσικής κατάστασης, τρεις φυσιοθεραπευτές, πέντε δημοσιογράφους του σάιτ της ΟΥΕΦΑ, έναν εκπρόσωπο της εταιρίας αθλητικής εταιρίας ένδυσης, όπως επίσης και άλλοι συνεργάτες.
Τα αγωνιστικά τεστ του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, πιθανόν στον Αγιο Κοσμά. Οι Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης θα τρέξουν τα σπριντ και το yo yo το πρωί και ο Καλογερόπουλος, ο οποίος μια μέρα νωρίτερα θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, το απόγευμα της ίδια μέρας.
Την Τρίτη ο Βιγιάρ θα απευθύνει χαιρετισμό ενώ ο πρώτος που θα κάνει μάθημα θα είναι ο Κολίνα, όπως επίσης θα κάνει χαιρετισμό στο τέλος.  Ο Ιταλός περισσότερο θα ασχοληθεί με τεχνικά θέματα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Ντάλας είναι αυτός που θα παραδώσει τα περισσότερα μαθήματα. Την Τρίτη θα προβάλει τα τεστ με βίντεο, την Τετάρτη θα αναλύσει πως πρέπει να γίνεται η διαχείριση αγώνα ενώ την Πέμπτη θα αναλύσει στους νέους διεθνείς για την διαχείριση στα ελεύθερα λακτίσματα. 
Κανονικά κάπως έτσι πρέπει να γίνονται και τα σεμινάρια των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, όμως το κόστος είναι μεγάλο. Μια διαφορά σε σχέση με την εγχώρια διαδικασία είναι ότι η ΟΥΕΦΑ κάνει στο τέλος του το ζύγισμα και τη λιπομέτρηση ενώ στην Ελλάδα γίνεται στην αρχή.