Ο Τριτσώνης συναντά το παρελθόν του

***ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΟΜΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕ 1000% ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013.
***ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΑΚΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΜΑΤΣ.
Ο Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών) ορίστηκε από την ΚΕΔ για το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου της ΑΕΚ με την Κέρκυρα. Ο διεθνής ρέφερι στο Ολυμπιακό Στάδιο θα συναντήσει το… παρελθόν του, δεδομένου ότι είναι ο ρέφερι, ο οποίος διαιτήτευσε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των γηπεδούχων και όχι όποιο και όποιο, συγκεκριμένα αυτό με τον Πανθρακικό που διακόπηκε. Πάντως, ο ίδιος έχει ήσυχη τη συνείδησή του, καθώς πήρε μια σωστή και 100 % εφάρμοσε τον κανονισμό, εξαιτίας των όσων έγιναν που δεν ήταν και λίγα.
Ο αγώνας έγινε στις 14 Απριλίου 2013 και η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με αυτογκόλ του Μπουγαϊδη στο 87’, με αποτέλεσμα οπαδοί της να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε ζούγκλα και οι οπαδοί πρόλαβαν τους παίκτες στη φυσούνα, όπου δέχθηκαν επίθεση ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί και ο μόνος που δεν χτυπήθηκε ήταν ο Παυλής. Το τελευταίο ισχύει και  για τον Τριτσώνη, τους βοηθούς Νίκο Καραϊσαρίδη (Πιερίας), Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας) και τον τέταρτο Γιώργο Δασκαλόπουλο (Κορινθίας), όπως επίσης και για την ομάδα της Θράκης.
Μετά ακολούθησαν διαβουλεύσεις για την τύχη του αγώνα.  «Το ξέρω ότι έχετε απόλυτο δίκιο. Όμως υποβιβάζεται η ΑΕΚ. Σκεφτείτε το καλά πριν πάρετε την τελική σας απόφαση», είπε ο Δέλλας, ο οποίος ήταν και τότε προπονητής στην ΑΕΚ.
Ακολούθησαν οι διαβουλεύσεις και με τον τότε προπονητή του Πανθρακικού.  «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να βγούμε να παίξουμε με την προϋπόθεση να μην δεχθούμε γκολ και το ματς να λήξει 0-1!», φέρεται να είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης, απευθυνόμενος στον Δέλλα, ο οποίος δεν είχε αντίρηση να παιχθεί ένα λεπτό για να αποφύγει η ΑΕΚ την αφαίρεση βαθμών.
Ο Τριτσώνης δεν ήθελε να βγει επειδή όπως είπε στους συνεργάτες του «ο κανονισμός είναι σαφής. Αν τραυματίζονται παίκτες δεν μπορεί να συνεχιστεί ένας αγώνας». Παρόλα αυτά, συγκεκριμένα μετά από 20’, ξαναβγήκε στο γήπεδο, όμως οι καταστροφές ήταν μεγάλες και δεν είχαν… γλιτώσει ούτε οι πάγκοι, ούτε τα σημαιάκια, ούτε τα δίχτυα. Ταυτόχρονα είδαν και τον γενικό αρχηγό του Πανθρακικού να είναι χωρίς πουκάμισο και μέσα στα αίματα.
Στο μεταξύ οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια με άγριες διαθέσεις. Πήγαν να κάνουν «ντου» επειδή έμαθαν ότι δεν θα συνεχιστεί το ματς. Αυτό έγινε από την πίσω πόρτα, την έσπασαν αλλά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν επειδή υπήρχε ένας καναπές, ο οποίος λειτούργησε ως… αντίσταση, φυσικά με τη… συμβολή αστυνομικών και διαιτητών. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι ο παρατηρητής διαιτησίας Σπύρος Παπαδάκος (Λακωνίας) δεν κατάφερε να μπει στα αποδυτήρια, επειδή είχαν πολιορκηθεί από οπαδούς της ΑΕΚ και επειδή η αστυνομία δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάσει. Το φύλλο αγώνα συντάχθηκε παρουσία της αστυνομίας αφού τα πράγματα ήταν πολύ επικίνδυνα.

Μετά ο Τριτσώνης πέρασε πολύ δύσκολες μέρες. Η φημολογία ήταν έντονη πως ο διεθνής ρέφερι δεν έβγαινε από το σπίτι του άμα τη επιστροφή του από το Ολυμπιακό Στάδιο με περιπολικό ενώ έξω παρέμεινε περιπολικό για να τον φρουρεί, ώστε να μην υπάρξει θέμα, αναφορικά με την προσωπική του ασφάλεια. Παράλληλα ο 35χρονος ρέφερι είχε κλείσει το κινητό του, προσπαθώντας να ηρεμήσει και για κάμποσο καιρό δεν πήγαινε ούτε στην δουλειά του.