Με ψήφους 40-36 ο Παλάσκας επανεξελέγη στην προεδρία της ΕΠΣ Καρδίτσας

***ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ «ΒΟΛΤΕΣ» ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ,

ΠΗΓΗ: www.karditsalive.net

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και σε απρόσμενα ήρεμο (πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο) κλίμα κύλησε το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας.
Τα πράγματα "χάλασαν" κάπως στο τέλος αναγκάζοντας τον δικαστικό που εκτελούσε χρέη δικαστικού αντιπροσώπου να εκκενώσει την αίθουσα του 5ου ορόφου του ξενοδοχείου όπου γινότανε η Γενική Συνέλευση λίγο πριν την καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και το φουαγιέ έξω απ’ αυτήν στέλνοντας όλο τον κόσμο στο ισόγειο.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την Επικύρωση των πληρεξουσίων των αντιπροσώπων και τον έλεγχο της απαρτίας. Εκεί είχαμε την απόφαση για αποχώρηση του εκπροσώπου της Πασχαλίτσας καθώς το σωματείο δεν ήταν τακτοποιημένο οικονομικά. Επίσης ζητήθηκε η αποχώρηση του τακτικού αντιπροσώπου του Θεσσαλικού Ματαράγκας, καθώς το προεδρείο και ο νομικός εκπρόσωπος υποστήριξαν ότι ο κ. Μπουντούρης δεν έχει συμπληρώσει διετία από τότε που σταμάτησε να είναι ποδοσφαιριστής και σύμφωνα με το καταστατικό δεν έιχε δικαίωμα να είναι εκπρόσωπος σωμαστείου στη Γ.Σ. και να ψηφίσει.

Ο κ. Μπουντούρης όντως αποχώρησε αλλά τόνισε ότι θα επιστρέψει για να ψηφίσει καθώς υποστήριξε ότι μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να πάρει απόφαση για το αν έχει ή όχι δικαίωμα.
Πράγματι επέστρεψε και ο Θεσσαλικός Ματαράγκας έμεινε να ψηφίσει τελευταίος για να διευκρινιστεί αν θα ψήφιζε ο τακτικός αντιπρόσωπος (ο κύριος Μπουντούρης) ή ο αναπληρωματικός (η κυρία Μπουντούρη). Αυτή η διαδικασία της διευκρίνησης ήταν που δημιούργησε και τα περισσότερα προβλήματα και τις εντάσεις, με κάποιους θερμόαιμους «εξωσχολικούς» να σηκώνουν ψηλά τους τόνους και να αναγκάζουν τον δικαστικό αντιπρόσωπο να πάρει την απόφαση που προαναφέραμε. Τελικά ψήφισε η κυρία Μπουντούρη με την πλευρά του κ. Πέτρου Γαλάνη και της παράταξης "Συμμαχία για το ποδόσφαιρο" να αντιδρά και να μιλά για υποβολή ένστασης.
Να σημειώσουμε εδώ πως κάποια στιγμή ήρθαν στο χώρο και δύο άντρες της ομάδας «Ζ» αλλά τα πράγματα είχαν ηρεμήσει προ πολλού.
Συνεχίζοντας να αναφέρουμε πως χωρίς προβλήματα και αντεγκλήσεις εγκρίθηκαν από τη Γ.Σ. οι εκθέσεις διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και ο προϋπολογισμός του 2016.
Τον απολογισμό έκανε ο κ. Λάμπρου, για τα πεπραγμένα μίλησε ο κ. Λέκκας ενώ τα οικονομικά στοιχεία παρουσίασε ο κ. Λαμπρόπουλος.       
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης μίλησε και ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Παλάσκας, ο οποίος μίλησε για «βόλτες» του Γκαγκάτση και του Μπέου στην Καρδίτσα και προσπάθειες επηρεασμού. Ακόμα επιτέθηκε στους κυρίους Αντωνίου, Γαλάνη και Μπίρδα, χρεώνοντας στον πρώτο την πλαστή ενημερότητα όταν ήταν διορισμένος πρόεδρος της Αναγέννησης και τον υποβιβασμό της ομάδας, στο δεύτερο ότι δεν έχει προσφέρει ποτέ τίποτα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ότι δεν αγόρασε ποτέ ούτε κάρτα ούτε εισιτήριο και ότι η αίτησή του έχει κώλυμα, στο δε τρίτο ότι υπέβαλλε αίτηση παρότι ως δικηγόρος όφειλε να γνωρίζει ότι δεν έχει δικαίωμα και πιθανόν να το έκανε για να υπάρχουν δικαστικές διαμάχες.
Να αναφέρουμε ότι γραμματείς της συνέλευσης εξελέγησαν οι κύριοι Ρίζος, Μουσαφείρης και Ρέππας που υπερψηφίστηκαν έναντι των κυρίων Ζευγαρά και Σέμπρου, ενώ μέλη της εφορευτικής επιτροπής εξελέγησαν οι κύριοι Σμυρνιώτης και Λάππας και οι οποίοι υπερψηφίστηκαν έναντι του κ. Ζευγαρά. Οι εκλεγέντες και στις δύο περιπτώσεις είχαν προταθεί από τον κ. Παλάσκα.
Η ψηφοφορία
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν γύρω στις 11:30 και ξεκίνησε η ψηφοφορία που αρχικά είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τις 13:00 το μεσημέρι. Τελικά και προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι, καθώς η διαδικασία της σταυροδοσίας ήταν αρκετά χρονοβόρα, δόθηκε παράταση μιας ώρας οπότε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία έχοντας ψηφίσει 79 αντιπρόσωποι από τους 81. Ακολούθως πάρθηκε η απόφαση για το ποιος θα φηφίσει για το Θεσσαλικό Ματαράγκας και οι ψήφοι έγιναν 80, ενώ όπως προείπαμε δεν ψήφισε η Πασχαλίτσα.
To KarditsaLive.Net μοναδικό μέσο που κάλυψε από την έναρξη μέχρι και το τέλος τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ενημερώνοντας συνεχώς για τις εξελίξεις.
Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι 40 ψήφοι για τον Παλάσκα και 36 για την "Συμμαχία για το Ποδόσφαιρο" ενώ υπάρχουν και τέσσερα άκυρα. Να σημειώσουμε εδώ ότι κάθε ψηφοφόρος είχε το δικαίωμα να σταυρώσει υποχρεωτικά 11 υποψηφίους με την παράταξη του Κου Παλάσκα ωστόσο να μην έχει απώλειες και να βγάζει και τα 11 τακτικά μέλη.


Αύριο Κυριακή 1 Μαρτίου αναμένεται να γίνει γνωστό το ακριβές αποτέλεσμα της σταυροδοσίας για τυπικούς ουσιαστικά λόγους. Στις 18:00 της Κυριακής θα υπάρξει η συνεδρίαση για να συγκληθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.