ΚΕΔ: Τα σχέδια για το μέλλον, τα σεμινάρια, οι πίνακες - Κινδυνεύουν δέκα ρέφερι της Σούπερ Λιγκας

ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΟΥ ΝΤΑΛΑΣ.
Η άφιξη του Χιού Ντάλας στην Αθήνα για τα αγωνιστικά τεστ των κομμένων ήταν μια καλή ευκαιρία για να συνεδριάσει η ΚΕΔ σε ολομέλεια, προκειμένου να γίνεται ανταλλαγή απόψεων για διάφορα διαιτητικά θέματα. Το συμβούλιο της ΚΕΔ έγινε σε πλήρη απαρτία υπό την προεδρία του Γιώργου Καραμελίδη ενώ πλην του Ντάλας συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρός της Χριστόφορος Ζωγράφος και τα μέλη της Γιώργος Αμυγδαλής και Δημήτρης Μπέγκος.
Το πρώτο θέμα που τέθηκε είναι αν πρέπει να γίνει σεμινάριο διαιτητών μέχρι το τέλος της σεζόν. Όμως, επειδή απομένουν λίγες αγωνιστικές, συγκεκριμένα εννέα, κρίθηκε σκόπιμο να μην μπει η ομοσπονδία σε περιττά έξοδα. Επιπλέον, οι ιθύνοντες της διαιτησίας θεωρούν ότι δεν θα αλλάξει κάτι, αναφορικά με την κακή εικόνα της, αφού έχουν καταλήξει πως αυτό θα συμβεί μόνο σε περίπτωση αλλαγών.
Οσον αφορά στο σχεδιασμό για το μέλλον ο Ντάλας ήταν εκτός της… γραμμής του Μπριάκου. Αυτό σημαίνει ότι τα σεμινάρια και τα γραπτά τεστ των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών δεν θα γίνουν Ιούνιο αλλά τον Αύγουστο όπως παλαιότερα. Επίσης, θα ακολουθήσουν οι πίνακες και τα αγωνιστικά τεστ. Είναι το προηγούμενο μοντέλο και φυσικά αποδείχθηκε καλύτερο, αφού ο Μπριάκος έκανε αλλαγές μόνο για τις αλλαγές. Χώρια που ένα… ταχύρυθμο σεμινάριο δεν προσφέρει τίποτα. Αυτά για να κάνουν οι διαιτητές τον προγραμματισμό τους.
Από κει και πέρα, μεγάλη κουβέντα έγινε για τον αριθμό των διαιτητών που θα στελεχώσουν τον πίνακα της Σούπερ Λίγκας, με τους ρέφερι αυτή τη στιγμή να ανέρχονται στους 28, μετά την οριστική αποτυχία του Τοπούζη (Θράκης) στα αγωνιστικά τεστ. Ο Ντάλας εξέφρασε από καιρό την άποψή του και επέμεινε πως θέλει πίνακα με 18 ρέφερι συν έναν πίνακα με υποψηφίων ανόδου, ο οποίος θα στελεχωθεί από 4-6 ρέφερι της Φούτμπολ Λιγκ.
Οι υπόλοιποι της ΚΕΔ θεωρούν υπερβολική τη μείωση και δεν κρύβουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αδικηθούν και ρέφερι, να μείνουν εκτός, αν και θα έχουν καλές βαθμολογίες. Οριστική απόφαση δεν πάρθηκε αφού υπάρχει χρόνος για αυτό.

Όμως, με βάση το ρεπορτάζ, όλοι θέλουν μείωση διαιτητών, όμως η λογική λέει ότι ο πίνακας της Σούπερ Λίγκας θα στελεχωθεί από 23-24. Στις αλλαγές δεν λένε όχι αφού και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κοπούν 8-10 ρέφερι, άρα επιτυγχάνεται και ο στόχος της ανανέωσης. Αν οι ρέφερι μειωθούν στους 18 στην ΚΕΔ θεωρούν ότι δεν θα υπάρχουν περιθώρια για να επιβάλλονται σκληρές τιμωρίες συν ό,τι οι Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης αγωνίζονται, από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο, είτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ και θα χρειάζονται και δυο επιπρόσθετους, οι οποίοι δεν θα είναι απαραίτητα και διεθνείς. Και οι άλλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό ώστε να αποκτούν εμπειρίες, έστω και σαν επιπρόσθετοι. Αλλωστε πλην των προαναφερόμενων (Σιδηρόπουλου, Κουκουλάκη) και του Καλογερόπουλου που είναι νέος, αλλά αν πάει όπως στην Ελλάδα γρήγορα θα χάσει έδαφος, οι υπόλοιποι διεθνείς είναι απλά για να καταλαμβάνουν θέσεις, αφού δεν έχουν προοπτικές εξέλιξης. Μια καλή ιδέα είναι πως αφού θα κάνουν ανανέωση στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας να κάνουν ανανέωση και στον πίνακα των διεθνών, όμως αυτό είναι ένα θέμα που καίει.