Πεναλτάρα υπέρ του Ολυμπιακού δεν έδωσε ο Γιάχος

***ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΦΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ (ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0).



Αδίκησε τον Ολυμπιακό ο Θανάσης Γιάχος (Χίου), καθώς έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ των "ερυθρολεύκων". Πρόκειται για τη φάση του 84', όπου ο Αθανασιάδης τράβηξε παρατεταμένα τον Σαντάνα εντός της περιοχής, με συνέπεια να βρεθεί στο έδαφος, και δεν τον άφησε να διεκδικήσει τη μπάλα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Είναι ο ορισμός της εσχάτης των ποινών (για να μην πούμε δυο πέναλτι μαζί!) και ο διεθνής ρέφερι όφειλε να δείξει την άσπρη βούλα. Επίσης, έπρεπε να δείξει και κίτρινη κάρτα στον επιθετικό του ΠΑΟΚ.
Αντίθετα στο 91' η μπάλα βρίσκει στην κοιλιά του Ντοσεβί και όχι στο χέρι του, άσχετα αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και η κερκίδα ζήτησαν πέναλτι, όπως και ένα λεπτό μετά που ζήτησαν φάουλ κοντά στη μεγάλη περιοχή αν και ο Σιόβας έδιωξε τη μπάλα προ του Παπαδόπουλου.
Πάντως, ακόμη και στις λεπτομέρειες ο Γιάχος έκανε κάποια λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού:
1) Επρεπε να δείξει κίτρινη στον Αθανασιάδη για φάουλ στον Ελαμπντελαουϊ.
2)Στο 51' καταλόγισε φάουλ σε βάρος του Μαζουακού και υπέρ του Σκόνδρα, όμως ήταν αυστηρή η κίτρινη στον πρώτο.
3)Αδικη κίτρινη στον Μανιάτη στο 67', καθώς ο παίκτης του Ολυμπιακού πήγαινε για την μπάλα.
4)Ποιος ο λόγος να δείξει κίτρινη στον Μιλιβόγεβιτς για φάουλ στο κέντρο;
Από κει και πέρα, παραμένει άγνωστο γιατί ο Γιάχος στο 59' δεν έδειξε κίτρινη στον Κάτσε που έκανε φάουλ, χρησιμοποιώντας και τα χέρια του στον Μανιάτη, μια κάρτα που είδε ο Μακ.
Στη φάση του 61' ο Γιάχος έπρεπε να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι για να γίνουν συστάσεις, επειδή από την κερκίδα πέταξαν αντικείμενα στον Τσόρι, όταν προσπαθούσε να εκτελέσει κόρνερ, και το ένα εξ αυτών φάνηκε να είναι ένα κομμάτι σίδερο που τον βρήκε στον ώμο και μια κροτίδα. Αντικείμενα πετούσαν και σε κάποιες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο.
Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες, τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και του Ολυμπιακού έδειξαν την απαραίτητη διάθεση να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας. Και τα κατάφεραν, αφού ακόμη και τα μαρκαρίσματα ήταν σε ανεκτά επίπεδα.
Καλοί οι βοηθοί Ακρίβος (Αθηνών) και Αλεξέας (Μεσσηνίας).