Μείον τρεις βαθμοί στην ΑΕΚ, δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 17.000 ευρώ – Γλίτωσε τους -2 για του χρόνου – Χαμηλό το πρόστιμο

Ανακοινώθηκε η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τη διακοπή και τα επεισόδια του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία τιμωρήθηκε αφαίρεση τριών βαθμών, δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και με πρόστιμο 17.000 ευρώ που θα ήταν μεγαλύτερο αν αγωνιζόταν στην Σούπερ Λίγκα. Συνολικά η ΑΕΚ απολογήθηκε για πέντε πειθαρχικές παραβάσεις. Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι γλίτωσε του -2 βαθμούς για το επόμενο πρωτάθλημα. Η ποινή είναι εφέσιμη.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 116/26.03.2015 απόφασή της δέχεται ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’  αυτή πράξεις και επιβάλλει:
α) Για την 1η πράξη (άναμμα καπνογόνων, καύση πανό) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.
β) Για την 2η πράξη (χρησιμοποίηση δεικτών λέιζερ) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.
γ) Για την 3η πράξη (ρήψη φωτοβολίδας καμπύλης) χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ.
δ) Για την 4η πράξη (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο-βιαιοπραγίες) αα) Χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ ββ) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δυο (2) αγωνιστικών.
ε) Για την 5η πράξη (υπαίτια διακοπή αγώνα Κυπέλλου) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.
Δέχεται ότι ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 11/3 διακόπηκε από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και κατακυρώνει αυτόν υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3.
Ορίζει συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) ευρώ (15.000+500+500+1.000=17.000).
Το άρθρο 42 του ΚΑΠ αναφέρει: «Ομάδα που, ένεκα επεισοδίων, γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου ή του αγώνα Κυπέλλου πρωταθλητών (Super Cup) μεταξύ του πρωταθλητού Α' Εθνικής και Κυπελλούχου Ελλάδος σύμφωνα με το Φ.Α., εκτός από τις άλλες συνέπειες που υφίσταται, τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει. Σε κάθε άλλη περίπτωση υπαίτιας διακοπής η ομάδα τιμωρείται με τις ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 21 παρ. 3α του παρόντος».

To άρθρο 21 παρ. 3β. αναφέρει ότι «αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μίας εκ των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής: με αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα (ή ομάδες), αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του».
Με βάση τα παραπάνω η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ εφάρμοσε το άρθρο 42 του ΚΑΠ.