Είναι δυνατόν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ να διαφέρει από αυτό της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ;

***Η απάντηση είναι γνωστή και οι …επαναλήψεις περιττές που μόνο η πλευρά του υφυπουργείου αγνοεί
Η άποψη του υφυπουργού ότι οι 56 που ψηφίζουν για την ανάδειξη της διοίκησης της ΕΠΟ είναι λίγοι φαίνεται να πέφτει στο κενό και να πάσχει από επιχείρηματα, πάντα σε σχέση με τα ισχύοντα διεθνώς. Αντίθετα ο κ. Κοντονής κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι συντάσσεται με τις απόψεις που ακούγονται σε συγκεκριμένη εκπομπή, στον τηλεοπτικό σταθμό ιδιοκτησίας του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο.
Κατ’ αρχήν η ΕΠΟ με απόφαση της ΓΣ της 6ης Ιουνίου 2014 διεύρυνε το εκλογικό της σύστημα, απλά απομένει η έγκριση του Πρωτοδικείου για το νέο της καταστατικό. οριστικοποιήθηκε η διεύρυνση του Σώματος της Γενικής Συνέλευσης, ένα πάγιο αίτημα πολλών εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, από 56 τα μέλη πλέον θα αριθμούν 181.
Όλα αυτά περιγράφονται στο άρθρο 22. Συγκεκριμένα, το 181 αναλύεται ως εξής: Οι 53 τοπικές ενώσεις ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα εκπροσωπούνται από τρεις ψήφους, η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας από τρεις, η Σούπερ Λίγκα από 16 ξεχωριστούς εκπροσώπους για κάθε ομάδα, η Ένωση Β’ Εθνικής από τρεις, η Πανελλήνια Ένωση Γυναικείου Ποδοσφαίρου από τρεις, η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαίρου Άμμου από τρεις, οι Πανελλήνιες Ενώσεις επαγγελματικών και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από μία, η Πανελλήνια Ένωση Διαιτητών από έναν εκπρόσωπο και επίσης από έναν η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών.
Επιπλέον αν ο κ. Κοντονής θεωρεί ότι στην Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων είναι λίγοι οι 56 εκλέκτορες (που θα γίνουν περισσότεροι), τότε οι 56 που ψηφίζουν στην ΟΥΕΦΑ στην Ευρώπη των 700 εκατ. κατοίκων και των εκατομμυρίων ποδοσφαιρικών σωματείων είναι πολλοί; Οι 209 εκλέκτορες που αποτελούν το εκλογικό σώμα της ΦΙΦΑ είναι τεράστιος αριθμός για τον Υφυπουργό Αθλητισμού;
Ο κ. Κοντονής δεν έχει αντιληφθεί ότι το ποδόσφαιρο έχει δικούς του κανόνες, οι οποίοι ισχύουν παντού. Φαίνεται πως ούτε ενδιαφέρεται να μάθει, ενώ δίνεται και η εντύπωση πως ούτε κάθε σύμβουλός του φροντίζει να τον πληροφορήσει σωστά.

Επιπλέον ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν ενημέρωσε την ΕΠΟ ούτε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τη βία, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο, όμως αν περιέχει ποδοσφαιρικές ποινές εμπίπτουν κι αυτές στο αυτοδιοίκητο (όχι της ΕΠΟ) αλλά της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.