Χ-άθηκε η Εθνική - Αξια της μοίρας της αφού δεν μπόρεσε να νικήσει την Ουγγαρία - Οπως και με το Περού, πάλι ο Μαρκαριάν δεν νίκησε εκτός έδρας


Και... με τη βούλα του αποτελέσματος, μετά το εκτός έδρας 0-0 στην Ουγγαρία, θα πρέπει να ξεχάσουμε την Εθνική που όλοι ξέραμε. Αυτή η ομάδα δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες, αρχής γενομένης από το έτος 2002 και μέχρι το μουντιάλ του καλοκαιριού στη Βραζιλία. Αν φυσικά θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.
Δυστυχώς, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Μπορεί στη Βουδαπέστη η Εθνική να ήταν καλύτερη, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει την ανύπαρκτη Ουγγαρία, διατηρώντας τις όποιες ελπίδες πρόκρισης. Τόσο μπορεί, τόσο παίζει...
Με τον Ρανιέρι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ο Ιταλός έπρεπε να είχε φύγει μετά τα δυο πρώτα ματς, μήπως σωνόταν η παρτίδα. Άργησαν να τον διώξουν και η ήττα από τα Νησιά Φερόε έφερε την Ελλάδα στην τελευταία θέση του ομίλου της, όπου παραμένει και μετά το 0-0 στην Ουγγαρία.
Ο Μαρκαριάν όπως και με την Εθνική Περού δεν μπόρεσε να νικήσει εκτός έδρας. Το λάθος που έκαναν στην ΕΠΟ είναι ότι προσέλαβαν τον 71χρονο Ουρουγουανό και όχι κάποιον που θα μπορούσε να χτίσει μια ομάδα με μέλλον και να δουλέψει ενόψει της προκριματικής φάσης του μουντιάλ της Ρωσίας.
Το πλάνο αφορούσε στο παρών και όχι στο μέλλον. Πλέον δεν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης στα γήπεδα της Γαλλίας. Πλέον ο πήχης κατεβαίνει πολύ χαμηλά. Εκεί που πρέπει να είναι. Αν φυσικά θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. 
Σε έναν εύκολο όμιλο η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση. Όμως, το χειρότερο είναι ότι η ομάδα δεν δείχνει ότι μπορεί να βγει από το... τούνελ της μετριότητας. Τέτοια ματς πας και τα καθαρίζεις, αν είσαι ομάδα με φιλοδοξίες. 
Η ιστορία γράφει μόνο τους νικητές. Για να δεις αν ένα αποτέλεσμα είναι επιτυχία ή αποτυχία θα πρέπει να κοιτάξεις και τον αντίπαλο που είχες απέναντι. 
«Έγινε ένα πολύ καθαρό το παιχνίδι από την πλευρά μας που δείχνει τη δουλειά που έχουμε κάνει αυτές τι ημέρες. Ωστόσο, δεν είχαμε ακρίβεια στην τελική πάσα και δεν κάναμε φάσεις. Παίξαμε καλή άμυνα, είχαμε επιθετική διάθεση, δεν δώσαμε ευκαιρίες στους αντιπάλους μας παρά μόνο στο τέλος, λόγω κούρασης. Παίξαμε πολύ καλά. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία για τους τρεις βαθμούς, όμως ακόμα έχουμε παιχνίδια μπροστά μας. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Μπορούμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε βαθμούς», δήλωσε ο Μαρκαριάν για την εμφάνιση στη Βουδαπέστη.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν παρά το 0-0 η Εθνική διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2016, ο Σέρχιο Μαρκαριάν ξεκαθάρισε: «Σίγουρα υπάρχουν ελπίδες. Αν αναλύσουμε το ματς, στα πρώτα 15' του α' μέρους δεν είχαμε ακρίβεια στην πάσα, παίξαμε στον χώρο χωρίς στόχο. Μετά βγήκαν οι φάσεις που δουλέψαμε αυτές τις ημέρες στην προπόνηση. Ανεβάσαμε την απόδοσή μας και είχαμε αβαντάζ. Από το 45' έως το 60' υπήρχαμε μόνον εμείς στο γήπεδο. Παίξαμε πολύ καλά, είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε 2 και 3 γκολ, όμως δεν σκοράραμε. Κι αν δεν σκοράρεις, στο τέλος λόγω της κούρασης ανοίγουν οι γραμμές, έτσι κινδυνεύσαμε».

Και κατέληξε: «Όπως είπα, βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Αρκεί να παίζουμε όπως απόψε στο β' ημίχρονο…».