Ο πρώτος υφυπουργός κυβέρνησης που θέλει να γίνει υπερυπουργός!!!

***Πότε θα προλαβαίνει ο Κοντονής να ασκεί τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το νομοσχέδιό του;
***Επιπλέον αρκετές είναι οι διατάξεις από το νομοσχέδιό του που δεν δύναται να εφαρμοστούν.
***Ποιος ο λόγος να φτιάξει καινούριο νόμο, όταν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των προηγουμένων;
***Τεράστια κενά και προχειρότητες στις προβλεπόμενες διατάξεις
Με την ψήφισή του νομοσχεδίου του, δηλαδή όταν γίνει νόμος και εφόσον βέβαια συμβεί αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ. Θα είναι ο πρώτος υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα έχει αρμοδιότητες υπερυπουργού! 'Η καλύτερα αρμοδιότητες ...σούπερ υπουργού!
1)Θα έχει δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμα στις ΠΑΕ. Αν και υπάρχει ο πειθαρχικός κώδικας με διατάξεις, που λίγο ως πολύ, ισχύουν σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις ομάδες.
2)Θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στα ΜΜΕ εφόσον θεωρεί ότι υπάρχουν δημοσιεύματα που υποδαυλίζουν τη βία. Πως θα το κρίνει, με ποια μέτρα και ποια σταθμά παραμένει άγνωστο. Θα βάζει πρόστιμα αν και υπάρχει ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Θα λέει η μια εφημερίδα γιατί σε εμένα πρόστιμο και όχι σε αυτόν που έγραψε εκείνο; Τα όρια ποιός θα τα βάλει;
 3) Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων θα έχει το δικαίωμα άρσης αθλητικής αναγνώρισης στα αθλητικά  σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους
4) «Δύναται επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων, ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, ακόμη δε και να απαγορεύει τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις. Δύναται, εξάλλου, να απαγορεύει την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων», αναφέρει το νομοσχέδιο.
5) «Σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω απαγορεύσεων, πέραν των τυχόν άλλων συνεπειών και κυρώσεων, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός δύναται  να επιβάλλει, με αιτιολογημένη απόφασή του και μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση, πρόστιμα ύψους από είκοσι πέντε (25.000,00) είκοσι πέντε εκατομμύρια (25.000.000,00) ευρώ». Υα πρέπει όχι μόνο να ελέγχει αλλά και να προηγηθεί κλήση σε ακρόαση αν παραβιαστούν οι απαγορεύσεις!
6)Κι άλλη κλήση για ακρόαση και δικαίωμα απόφασης και για το εξής θέμα: «Σε περιπτώσεις ρητής ή σιωπηρής άρνησης απάντησης σε υποβληθέντα ερωτήματα ή μη παροχής αιτηθέντων στοιχείων, πληροφοριών ή διευκρινήσεων σε θεσμοθετημένους κρατικούς φορείς ή εν γένει όργανα της Πολιτείας  που ενεργούν στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών βίας ή άλλων παράνομων συμπεριφορών ή με σκοπό την αποτροπή τους, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός δύναται να επιβάλλει στα αθλητικά  σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), αθλητικές ομοσπονδίες ή επαγγελματικούς συνδέσμους που κατά τα ανωτέρω δεν ανταποκρίνονται, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από χίλια (1.000,00) έως εκατό χιλιάδες (100.000,00) ευρώ».
7) Κι αυτό για τα ΜΜΕ: «Σε περιπτώσεις στις οποίες οι παραπάνω πράξεις ή ενέργειες λαμβάνουν χώρα μέσω τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών (σ.σ. προτροπή σε βία), ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός δύναται να εισηγηθεί προς το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την επιβολή των κατά τα παραπάνω αναφερόμενα προστίμων».
8)Θα πρέπει να καθορίζει «με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού» πως θα διατίθενται, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα ποσά που θα εισπράττονται από τα προαναφερόμενα πρόστιμα.
9) Όμως, προηγούμενως θα πρέπει να υπογράψει αποφάσεις, ώστε «τα ποσά από την είσπραξη των προβλεπόμενων στις προηγούμενες παραγράφους προστίμων πιστώνονται σε ειδικό προς τούτο λογαριασμό και διατίθενται με αποφάσεις του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού για την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας».
10) «Με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού είναι δυνατόν η παραπάνω απαγόρευση να αφορά μόνο σε ορισμένες κατηγορίες πρωταθλημάτων, καθώς και να επεκταθεί σε άλλα αθλήματα». Το συγκεκριμένο αφορά τη «συμμετοχή οποιασδήποτε ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. σε εθνικό πρωτάθλημα ή Κύπελλο Ελλάδος των αθλημάτων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, εφόσον δεν έχει βεβαιωθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η καλή λειτουργία στην αθλητική εγκατάσταση στην οποία θα διενεργούνται οι αγώνες της ομάδας των προβλεπομένων».
11) «Εις βάρος όποιου προβαίνει στην εκμίσθωση οποιουδήποτε χώρου ή ανέχεται τη διατήρησή της κατά παραβίαση της παρούσας απαγόρευσης (σ.σ. όποιος νοικιάζει γραφεία σε λέσχες φιλάθλων που δεν έχουν άδεια), ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή του εκμισθωτή, δύναται να επιβάλλει σε αυτόν πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000,00) έως εκατό χιλιάδες (100.000,00) ευρώ».
12) «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, επιβάλλεται τέλος, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με την ίδια απόφαση, επί των εισιτηρίων των αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, για την κάλυψη της κρατικής δαπάνης συμμετοχής των τακτικών δικαστών σε πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα».
13) «Ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός ή ειδικώς εξουσιοδοτημένα απ΄ αυτόν πρόσωπα, δύναται να λαμβάνει γνώση των υποβαλλομένων στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας επαγγελματικών πρωταθλημάτων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του ν. 3213/2003, όπως κάθε φορά ισχύει, για τη διεξαγωγή σχετικών ελέγχων».
14) «Σε περίπτωση που περιέλθουν σε γνώση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργό τέτοιες εκθέσεις (σ.σ. ό,τι κάποιο ματς είναι ύποπτο) πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα, δύναται με απόφασή του να μεταθέσει την ώρα έναρξης του αγώνα ή να αναβάλει τη διεξαγωγή του, σε ημέρα και ώρα που θα προσδιορισθεί κατόπιν συνεννόησης με την αντίστοιχη διοργανώτρια αρχή και τις διαγωνιζόμενες ομάδες».