Οι διαιτητές θα καλούνται εκτάκτως να απαντήσουν σε βίντεο τεστ μέσω διαδικτύου - Αν τα... θαλασσώνουν δεν θα ορίζονται!

Σε εγρήγορση θα είναι οι διαιτητές από τη νέα σεζόν. Η εκπαίδευσή τους δεν θα έχει σχέση μόνο με τα σεμινάρια της ΚΕΔ ή τα δευτεριάτικα μαθήματα στις ενώσεις. Θα δημιουργηθεί φόρουμ στο διαδίκτυο και οι ρέφερι θα ειδοποιούνται να απαντήσουν σε πέντε ερωτήσεις, βλέποντας φάσεις σε βίντεο!

Η… επίδοση των διαιτητών, οι οποίοι θα μπαίνουν στο φόρουμ με κωδικό, στις «έκτακτες» και μέσω βίντεο εξετάσεις θα παίζει ρόλο και μάλιστα μεγάλο. Όσοι δεν τα καταφέρνουν δεν θα ορίζονται σε παιχνίδια. Δεν αποκλείεται να… επιστρατεύονται όσοι υπάρχει πιθανότητα να οριστούν στις επόμενες μέρες. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στη Ρουμανία.
  

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει συγκεκριμένο σκεπτικό. Το πρώτο έχει να κάνει με τη διαύγεια του διαιτητή ή του βοηθού. Εφόσον διατηρείται σε εγρήγορση, το ίδιο θα ισχύει και στη διάρκεια του ματς. Το δεύτερο αφορά στην εκπαίδευση. Δεν θα μαθαίνουν «παπαγαλία» τα τεστ με βίντεο. Οι φάσεις θα είναι από ξένα πρωταθλήματα.