Η ΕΠΟ κρατάει επιφυλάξεις, παρά την αναδίπλωση Κοντονή

Το νομοσχέδιο Κοντονή συζητήθηκε χθες – ήταν η πρώτη μέρα - στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και παρά τη δήλωση του υφυπουργού «θα γίνουν τροποποιήσεις», η ΕΠΟ έχει σοβαρές επιφυλάξεις, αν αυτό θα συμβεί. Στην ομοσπονδία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η αναδίπλωση του Κοντονή να είναι προσωρινή, ώστε να μην …παίξει δυνατά ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού Grexit, να μιλήσει με τον Ινφαντίνο και να μην κάνει αλλαγές στο νομοσχέδιο. Πάντως, η απόφαση της ΦΙΦΑ αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει είναι ειλημμένη και ο υφυπουργός μπορεί να καταβάλει προσπάθεια, ίσως επειδή το πιστεύει, να πείσει τους Βουλευτές για το αντίθετο.
Αρα το θέμα είναι να τον πείσει ο Ινφαντίνο για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ φαίνεται ότι έχει επαφές με τον υφυπουργό αφού ο Κοντονής ανακοίνωσε ότι τελικά δεν μπορεί να παραστεί σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, επειδή πρέπει να πάει στη Γαλλία για την κηδεία της μητέρας του Πλατινί, και θα τον περιμένει την Τετάρτη στο γραφείο του. Αυτή είναι η κρίσιμη συνάντηση που είτε θα απομακρύνει, είτε θα… σημάνει το ποδοσφαιρικό Grexit. Αν ο Κοντονής δεν αποσύρει την κατάργηση του άρθρου 29 του νόμου Ορφανού που θέσπισε το αυτοδιοίκητο και δεν λάβει υπόψη την κοινή επιστολή της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ που ζητεί έξι αλλαγές στο νομοσχέδιο, τότε το ποδοσφαιρικό Grexit θα είναι θέμα χρόνου.
Υπάρχει και κάτι άλλο… Το νομοσχέδιο, κατά δήλωση του Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος είναι υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού, δεν το ψηφίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, αν και αργότερα ο Τέρενς Κουϊκ επιχείρησε να τα… μπαλώσει. Φαίνεται να προκύπτει και ρήγμα στη συγκυβέρνηση…
Ξεκάθαρη στάση εναντίον του νομοσχεδίου κράτησε μόνο η Νέα Δημοκρατία. «Το αυτοδιοίκητο παραβιάζεται από την άσκηση και μόνο πειθαρχικής εξουσίας από εσάς. Αν μαζί με το ποδόσφαιρο συμπαρασύρετε και το μπάσκετ, θα χαθούν καμία 10αριά διοργανώσεις. Δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα. Δεν μπορεί από το ένα άκρο να πάμε στο άλλο. Δεν μπορούμε να σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο. Είναι σαν να λέμε, όταν αποκαλύψαμε το παραδικαστικό, ότι θα έπρεπε να κλείσουμε τα δικαστήρια», είπε ο Κώστας Κουκοδήμος.

Επίσης, επιφυλάξεις κράτησαν τα υπόλοιπα κόμματα. . «Δεν μας αφορά η αντίδραση, μας αφορά να μην απομονωθεί η Ελλάδα, μας ενδιαφέρει το αυτοδιοίκητο», είπε χαρακτηριστικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ.