Κοντονής: «Είναι στο χέρι της ΟΥΕΦΑ, της ΦΙΦΑ και της ΕΠΟ να αποδεχτούν αυτή τη δήλωση, διότι πλέον δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το αυτοδιοίκητο»

***Ο υφυπουργός εννοεί την εξής δήλωση που θα μπει ως άρθρο στο νομοσχέδιο: «Η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να εναρμονιστεί με τους νόμους του κράτους, το Σύνταγμα και τα καταστατικά της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ»
***«Πλέον είναι στα χέρια άλλων, να αποδεχτούν αυτή την απόλυτα δημοκρατική και συναινετική διαδικασία και να προχωρήσουμε χωρίς ρήξεις στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του, φεύγοντας από τη Βουλή
Έναν μίνι απολογισμό της συζήτησης στη Βουλή έκανε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής με δηλώσεις του. Σύμφωνα με τον υφυπουργό δεν υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου:
Αναλυτικά:
«Είχαμε σήμερα μια παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση. Αυτή η συζήτηση κατέληξε και σε ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων, πράγμα το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ενισχύει περαιτέρω το νομοθέτημα απ’ όλες τις απόψεις.
Από εδώ και πέρα, μετά τη δήλωση που έκανα χθες και περιλαμβάνεται στα πρακτικά και τη σημερινή μου δήλωση, σχετικά με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να την περιλάβει αυτή τη δήλωση στην αιτιολογική έκθεση. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι λέει και τι εννοεί η κυβέρνηση. Αυτά που λέει, τα εννοεί.
Ως εκ τούτου, οι πρωτοβουλίες πλέον είναι στα χέρια άλλων, να αποδεχτούν αυτή την απόλυτα δημοκρατική και συναινετική διαδικασία και να προχωρήσουμε χωρίς ρήξεις στο μέλλον.
Είναι στο χέρι της ΟΥΕΦΑ, της ΦΙΦΑ και της ΕΠΟ να αποδεχτούν αυτή τη δήλωση, διότι πλέον δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το αυτοδιοίκητο, όπως δεν υπήρχε ποτέ άλλωστε, αλλά ορισμένοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν. Επομένως στην αυριανή συζήτηση, εμείς περιμένουμε μία θετική τοποθέτηση επ’ αυτών που δηλώσαμε σήμερα. Νομίζω αυτά όλα είναι αυτονόητα».