Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΦΙΦΑ δήλωσε ότι περιστατικά που έχουν σχέση με αποφάσεις διαιτητών δεν «χωρούν» προσφυγή επανεξέτασης

***Ο διεθνής διαιτητής Στιβ Μακ Λιν δεν απέβαλε και δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι παίκτη της Ινβερνές στον ημιτελικό του Κυπέλλου Σκωτίας με τη Σέλτικ
Θόρυβος ξέσπασε στην Σκωτία αρχικά με την απόφαση του διεθνή διαιτητή Στιβ Μακ Λιν, του βοηθού και το επιπρόσθετου να μην αποβάλουν τον αμυντικό της Ινβερνές Τζος Μικινγκ, μην καταλογίζοντας το πέναλτι υπέρ της Σέλτικ. Η Ινβερνές προκρίθηκε στα πέναλτι και προέκυψε προσφυγή για αναδρομική τιμωρία του Μίκινγκ ενόψει του τελικού της 30ης Μαΐου με την Φόλκερκ. Σε πρώτο βαθμό στον παίκτη επιβλήθηκε «καμπάνα» απαγόρευσης στον προαναφερόμενο ματς, ο οποίος όμως δικαιώθηκε στην έφεση.
Θέση για το θέμα πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΦΙΦΑ Τζιμ Μπόις που είναι από τη Βόρεια Ιρλανδία:
***«Νομίζω ότι η απόφαση (σ.σ. της αναδρομικής ποινής) ήταν λανθασμένη και δημιουργούσε ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο»
***«Τέτοια περιστατικά μπορούν να συμβούν σε κάθε αγώνα, όμως ο διαιτητής, οι βοηθοί και οι επιπρόσθετοι πρέπει να αποφασίσουν εάν είναι σκόπιμα».
***«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι διαφορετικό είναι τα πειθαρχικά προβλήματα, διαφορετικό η βίαιη συμπεριφορά που δεν είδε ο διαιτητής, η οποία πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ».
***«Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη δεν μπορώ να πιστέψω ότι η διαιτητική ομάδα δεν έχει αποφασίσει σωστά για ένα τέτοιο παράπτωμα».