Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για ποδοσφαιρικό Grexit – Όλα κρίνονται την Πέμπτη 30/4

***Ινφαντίνο: «Περιμένουμε τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε και να δώσουμε την απάντησή μας»
***Γκιρτζίκης: «Ο κ. Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Ο κ. Κοντονής θα μας στείλει το κείμενο που θα περάσει προς ψήφιση και πάνω σε αυτό θα αποφασίσει η UEFA».
***Κοντονής: «Εσβησαν οι όποιες σκιές παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο. Και θεωρώ ότι πλέον η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα».
Συνεχίζεται το θρίλερ… Το μεσημέρι της Τετάρτης έλαβε χώρα στη ΓΓΑ η συνάντηση του γενικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και τον υπάλληλο της ΟΥΕΦΑ Πατρίκ Κομνηνό, με τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και τους εκπροσώπου των κομμάτων (Τέρενς Κουίκ (ΑΝΕΛ), Κώστας Κουκοδήμος (ΝΔ), Γιώργος Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ), Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτα Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ).
Όλα είναι στον αέρα και το ενδεχόμενο για ποδοσφαιρικό Grexit παραμένει ανοιχτό. Όλα θα  εξαρτηθούν από το τι θα πει η ΟΥΕΦΑ, η οποία θα δει αύριο γραπτώς τις αλλαγές που θα κάνει ο Κοντονής στο νομοσχέδιο.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Κοντονή, ο Νο 2 παράγοντας της ΟΕΥΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε:
«Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Μάθαμε πως μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που θα προστατευτεί.
Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο. Δεν θα αποτρέψουμε την Κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα.
Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το αργότερο μέχρι αύριο (Πέμπτη 30/4)».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης: «Ο κύριος Ινφαντίνο εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι τοποθετήσεις του εκφράζουν και την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Εμείς σήμερα συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση. Ακούσαμε τον κύριο Υπουργό πως θα κάνει τροποποιήσεις και θα τις ακούσουμε. Θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές. Το καλό είναι πως υπάρχει χρόνος. Ένα είναι σίγουρο πως όλοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς. Ο κύριος Υπουργός θα μας στείλει το κείμενο που θα περάσει προς ψήφιση και πάνω σε αυτό θα αποφασίσει η UEFA. Όπως και για όλα τα άρθρα που αφορούν το αυτοδιοίκητο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω ποιες είναι οι τροποποιήσεις. Πρέπει να τις δούμε γραπτώς πρώτα. Το καταστατικό της ΕΠΟ κάθε καλοκαίρι που γίνονται τροποποιήσεις εγκρίνονται από την UEFA και την FIFA. Το ιδιο θα γίνει και τώρα".
Όσον αφορά στην υπόθεση του  ισχυρού άνδρα του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη και την απόφαση για την απαγόρευση ενασχόλησης με τον ποδόσφαιρο, ο Γκιρτζίκης απάντησε μετά από ερώτηση: «Δεν παίρνουμε θέση γιατί ασχολείται η δικαιοσύνη. Όταν έχουμε αποφάσεις θα πάρουμε αποφάσεις».
Ο υφυπουργός αθλητισμού παρουσιάστηκε αισιόδοξος:  «Η συζήτηση ήταν ειλικρινής και εποικοδομητική και παραγωγική. Από την πλευρά μας έγινε ξεκάθαρο ότι για τα δυο ζητήματα που απασχολούν τις διεθνείς ομοσπονδίες. Πρώτο το αυτοδιοίκητο και ισχύει η δήλωση που έκανα στην Βουλή να μπει σε νομοθετικό κείμενο. Από τον εκπρόσωπο του ζητήθηκε αν το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί να μπει και στον νόμο. Του απάντησα πως αν εγκριθεί, τότε θα περάσει. Οσον αφορά το αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει καμία σκιά.
Διευκρινίσαμε τη διαδικασία τον τρόπο και την κίνηση σχετικά με την κλήρωση τακτικών δικαστών για τη στελέχωση τακτικών οργάνων της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι πρόκειται περί πληρώσεων και όχι ορισμού. Κάτι τέτοιο ισχύει και σε άλλες ομοσπονδίες. Εκεί οι δικαστές στο πρώτο βαθμό είναι δικαστές και στο δεύτερο.
Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά γιατί σκέφτεται πρώτα την Εθνική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κλάδο. Όχι μόνο τους Έλληνες παίκτες, αλλά και τους ξένους. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση.
Δηλαδή τα μέτρα που προτείναμε να είναι αποτελεσματικά. Τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα, αλλά στην εφαρμογή τους. Η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση. Η ισονομία είναι γνώμονας άσκησης πολιτικής.
Έγιναν αναλυτικές συζητήσεις επί αυτού του θέματος. Οι όποιες σκιές έσβησαν και είμαστε αισιόδοξοι. Σε ένα σημείο υπάρχει διαφορά. Να προβαίνει τον αποκλεισμό ελληνικών ομάδων από τα ελληνικά πρωταθλήματα. Εκεί εκφράστηκαν οι ενστάσεις. Εμείς καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση. Επειδή δεν υπήρξε κατάληξη θα το συζητήσουμε και στην ολομέλεια, αλλά η εναλλακτική θα λύσει το πρόβλημα.

Θα ισχύσει το γεγονός ότι η απόφαση του Υπουργού θα λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση και ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους από τα κόμματα που ήρθαν. Και θεωρώ ότι πλέον η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα».