Μαρτυρικές καταθέσεις για το ματς Βέροια-Ολυμπιακός που οδηγούν στην κατάρρευση της σκευωρίας - Καταπέλτης το σκεπτικό - «Ο Γεωργέας αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού»! – Αμαραντίδης, Βούλγαρης, Παυλίδης, Τυφλίδης ήταν στα αποδυτήρια και… αδειάζουν τους Γεωργέα, Καλαϊτζίδη, τονίζοντας ότι «ο Λαναρής μας ζήτησε να κρατήσουμε γερά τους «γαύρους»

***Μάνος: «Ο Γεωργέας μου είπε όμως, ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Στο τέλος του αγώνα, ο προπονητής, έδειχνε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, αναγνώρισε, την ανωτερότητα του αντιπάλου μας, Ολυμπιακού»
***Καλτσάς (ποδοσφαιριστής της Βέροιας, αναπληρωματικός στο ματς με τον Ολυμπιακό, ήδη ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό): «Ο συμπαίκτης μου Ν. Γεωργέας, αντικαταστάθηκε στο πρώτο 15λεπτο του β΄ ημιχρόνου λόγω τραυματισμού και κάθισε δίπλα μου στον πάγκο, χωρίς να μου αναφέρει τίποτα σχετικό… Ούτε ο προπονητής, ανέφερε σχετικά κάτι, για τα υποτιθέμενα γεγονότα που έγιναν στην ανάπαυλα στ’ αποδυτήρια,  ενώ αναγνώρισε ενώπιον όλων μας την ανωτερότητα του αντιπάλου μας Ολυμπιακού»
Η σκευωρία κατέρρευσε. Μπορεί να μην αναφέρεται έτσι στο σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, όμως αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις. Ο νυν παίκτης της ΑΕΚ Νίκος Γεωργέας και ο νυν τεχνικός του Αρη Δημήτρης Καλαϊτζίδης κατέθεσαν για το ματς Ολυμπιακός-Βέροια, ματς που έγινε τον Ιανουάριο του 2013 αλλά οι καταθέσεις τους στον Ανδρεάδη έγιναν μετά από δυο χρόνια, σύμφωνα με τις οποίες στο ημίχρονο του αγώνα ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιώργος Λαναρής. Όμως, υπάρχουν ΤΕΣΣΕΡΙΣ μαρτυρικές καταθέσεις δυο παικτών, του φροντιστή και του προπονητή αποκατάστασης που αναφέρουν όχι μόνο ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά πως ο Λαναρής τους ζήτησε «να κρατήσουμε γερά τους «γαύρους». Ετσι η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κατέληξε στο εξής: Επομένως, σύμφωνα με όλα όσα αναπτύχθηκαν πιο πάνω, η μεν διωκόμενη ΠΑΕ πρέπει να απαλλαγεί της πειθαρχικής κατηγορίας που της αποδόθηκε διότι η κατηγορία αυτή στερείται νομίμου βάσεως, οι δε 2ος και 3ος πειθαρχικώς διωκόμενοι (Γ. Λαναρής και Γ. Αρβανιτίδης αντιστοίχως) πρέπει να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών.
Αναλυτικά οι καταθέσεις που… ξετινάζουν τους Γεωργέα, Καλαϊτζίδη:
Δημήτρης Κοτταρίδης (αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Βέροιας): «Μάλιστα δε, τίποτε σχετικά δεν ανέφερε και ο συμπαίκτης μου Ν.Γεωργέας, όταν αντικαταστάθηκε στις αρχές του ημιχρόνου λόγω τραυματισμού και παρέμεινε για αρκετή ώρα στον πάγκο της ομάδας».
Δημήτρης Αμαραντίδης (βασικός στο ματς με τον Ολυμπιακό): Κανείς από τη διοίκηση και ειδικότερα ο γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής, δεν μας είπε να έχουμε μειωμένη απόδοση, κατά την επιθυμία του προέδρου και ότι πρέπει να χάσουμε με 3-0. Αντίθετα ο κ. Λαναρής, μας είπε να κρατήσουμε γερά τους «γαύρους» και σιγά – σιγά, αυτοί θα εκνευρισθούν και θα τους κυριεύσει το άγχος, οπότε θα είχαμε ελπίδα να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι».
Αθανάσιος Βούλγαρης (φροντιστής της Βέροιας): «Στην ανάπαυλα ο γενικός αρχηγός Γ. Λαναρής ήταν διαρκώς μέσα στ’ αποδυτήρια, όπως κι ο προπονητής συζητώντας για θέματα τακτικής. Σε όλη τη διάρκεια του 15λέπτου δεν άκουσα τον Γ. Λαναρή (ο οποίος στεκόταν διαρκώς δίπλα μου, επιβλέποντας την αλλαγή του ιματισμού των παικτών), να ζητά από τους ποδοσφαιριστές να έχουν μειωμένη απόδοση, ούτε ν’ αναφέρει ότι η επιθυμία του προέδρου είναι να χάσει η ομάδα με σκορ 3-0.»
Νίκος Καλτσάς (ποδοσφαιριστής της Βέροιας, αναπληρωματικός στο ματς με τον Ολυμπιακό, ήδη ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό): «Από κανένα συμπαίκτη μου, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν άκουσα, ότι ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γ. Λαναρής μίλησε στα αποδυτήρια και ανέφερε ότι δήθεν είναι επιθυμία του προέδρου της ομάδας Γ. Αρβανιτίδη να έχουμε μειωμένη απόδοση στον δεύτερο (β) ημίχρονο ώστε να χάσουμε το παιχνίδι 3-0. … Ο συμπαίκτης μου Ν. Γεωργέας, αντικαταστάθηκε στο πρώτο 15λεπτο του β΄ ημιχρόνου λόγω τραυματισμού και κάθισε δίπλα μου στον πάγκο, χωρίς να μου αναφέρει τίποτα σχετικό… Ούτε ο προπονητής, ανέφερε σχετικά κάτι, για τα υποτιθέμενα γεγονότα που έγιναν στην ανάπαυλα στ’ αποδυτήρια,  ενώ αναγνώρισε ενώπιον όλων μας την ανωτερότητα του αντιπάλου μας Ολυμπιακού.»
Χαράλαμπος Παυλίδης (βασικός ποδοσφαιριστής): «Όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αποχωρήσαμε από τον αγνωστικό χώρο και πήγαμε στ’ αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Μαζί μας, ήταν ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γ. Λαναρής, καθώς και ο προπονητής της ομάδας μας Δ. Καλαϊτζίδης, οι οποίοι μετά τη διακοπή βγήκαν πάλι μαζί μας στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο. Βγαίνοντας για το γήπεδο, ο γενικός αρχηγός Γ. Λαναρής, μας είπε να κρατήσουμε γερά τους αντιπάλους έτσι ώστε και κάτω από την πίεση των οπαδών τους, αυτοί θα αγχωθούν οπότε θα έχουμε ελπίδες να πάρουμε κάτι καλό από το παιχνίδι.»
Αναστάσιος Τυφλίδης (προπονητής αποκατάστασης): «Κατά το ημίχρονο ο ποδοσφαιριστής Ν. Γεωργέας μου ανάφερε ότι έχει ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο από το ήδη χρόνιο πρόβλημά του. Αφού έκανα την αξιολόγηση του συνέστησα να το δει στο β΄ ημίχρονο και ανάλογα να πράξει. Επίσης ο ποδοσφαιριστής Π. Καφές μου ανέφερε και αυτός ότι είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς των ποδιών του και αποφασίσαμε αφού πρώτα για αρκετή ώρα του έκανα μαλάξεις σε αυτούς και αυτός να το αξιολογήσει στο β΄ ημίχρονο και ανάλογα να πράξει. Ενήργησα έτσι ως προς τη συνήθη πρακτική που εφαρμόζεται».
Δημήτριος Μάνος (αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά): «Κανείς δεν μου είπε να έχω μειωμένη απόδοση. Ο συμπαίκτης μου Ν. Γεωργέας, αντικαταστάθηκε στο πρώτο 15λεπτο του β' ημιχρόνου λόγου τραυματισμού και κάθισε στον πάγκο, χωρίς να μου αναφέρει τίποτα σχετικό. Μου είπε όμως, ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Στο τέλος του αγώνα, ο προπονητής, έδειχνε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, αναγνώρισε, την ανωτερότητα του αντιπάλου μας, Ολυμπιακού.
Νικόλαος Τζημογιάννης-Κυριακίδης (αναπληρωτικός της Βέροιας): «Ο συμπαίκτης μου Ν. Γεωργέας, αντικαταστάθηκε στο 55° λεπτό του αγώνα λόγου τραυματισμού, όπως παραπονέθηκε και κάθισε στον πάγκο μαζί με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς χωρίς να αναφέρει τίποτα σχετικό: Όλοι οι παίκτες που βρισκόμασταν στον πάγκο συζητούσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα και μας πίεζε ασφυκτικά. Το ίδιο έλεγε και ο προπονητής ο οποίος επιβεβαίωνε την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού. Σε κανένα σημείο όσο ήμασταν στον πάγκο και μετά την διάρκεια του αγώνα ο προπονητής δεν ανέφερε σχετικά κάτι για τα υποτιθέμενα γεγονότα στο στ’ αποδυτήρια.»