"Πάτωσε" στη Νέα Σμύρνη - Βαθμός 7.4 στον Σιδηρόπουλο

Αν ο Πανιώνιος δεν σωνόταν, μετά το 0-0 με τον ΠΑΟΚ, η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου) στο ματς της Νέας Σμύρνης θα συζητούνταν ακόμη. Με τις αποφάσεις, κυρίως με το μη καταλογισμό των δυο πέναλτι υπέρ τους, οι «κυανέρυθροι»… έβραζαν, άσχετα αν στο τέλος δεν ασχολήθηκαν επειδή η ομάδα τους σώθηκε. Η διαιτησία του ήταν από τις χειρότερες της σεζόν.
Το τελευταίο αποδεικνύεται και από την βαθμολογία του. Η παρατηρήτρια Ιωάννα Κωνσταντινίδου (Δυτικής Αττικής) έκρινε ότι έπρεπε να καταλογίσει δυο πέναλτι στον Πανιώνιο, κάτι που φυσικά είδε όλη η Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν αδικεί τον ρέφερι. Ακόμη η Κωνσταντινίδου έκρινε ότι ο διεθνής διαιτητής είχε πρόβλημα και στην γενική διαχείριση του ματς. Φυσικά ανάλογος και ο βαθμός, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σιδηρόπουλος πήρε 7.4. Τι σημαίνει αυτό; «Απογοητευτική. Κάτω των προσδοκιών απόδοση και ένα ξεκάθαρο σημαντικό σφάλμα ή απόδοση με δυο ή περισσότερα ξεκάθαρα σφάλματα», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στις εκθέσεις των παρατηρητών.
Όπως αναφέραμε ο Σιδηρόπουλος δεν καταλόγισε δυο πέναλτι στον Πανιώνιο. Αυτό στο 21’ είναι …μαρς, καθώς ο Μπουμάλ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ο Ρατς τον έσπρωξε με το που μπήκε στην περιοχή. Πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων υπάρχει και στο 61’. Ο Χατζηησαϊας διεκδικούσε τη μπάλα στον αέρα και ο Βίτορ τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος. Σε αυτή τη φάση ο Σιδηρόπουλος έχει παίκτες μπροστά του, όμως οι καλοί διαιτητές με τέτοιες φάσεις ξεχωρίζουν.
Κατά την άποψή μας ο ρέφερι της Νέας Σμύρνης προχώρησε και σε μια αυστηρή αποβολή στο 69’, με δυο κίτρινες στον Τασουλή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Το τελευταίο καιρό ο Σιδηρόπουλος φαίνεται να είναι ντεφορμέ. Εκανε λάθος η ΚΕΔ που δεν τον τιμώρησε στο προηγούμενο ματς που σφύριξε στην Σούπερ Λίγκα, καθώς στο Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1 καταλόγισε πέναλτι, αν και η μπάλα δεν παιζόταν, επειδή δεν είχε εκτελεστεί το κόρνερ, όπερ σημαίνει ότι δεν υπήρχε παράβαση!