Αν ήθελαν να περάσουν το 17.8 στο yo yo τεστ, μπορούσαν να πουν την αλήθεια - Ομως το ανώτερο όριο εγκρίθηκε (προσωρινά) με την αιτιολογία ότι είναι ευκολότερο από το 17.4- Ο Βασάρας τι άποψη έχει; - Το 17.8 είναι ευκολότερο από το 17.4;

***Και το 17.6 είναι υψηλό για την Φούτμπολ Λιγκ. Αν εγκριθεί, εκεί να δείτε... σφαγή

Καμία αμφιβολία... Όλοι θέλουν οι διαιτητές να έχουν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να είναι προπονημένοι. Όμως, από τη στιγμή που με το 17.4 στο yo yo, τον περασμένο Νοέμβριο κόπηκαν επτά διαιτητές και πάνω από δέκα ήταν οριακοί, σημαίνει ότι οι ρέφερι χρειάζονται περίοδο προσαρμογής, εκτός αν υπάρχει σχέδιο... σφαγής μέσω των αγωνιστικών τεστ.
Υπάρχει;
Ακόμη και τώρα με βάση τον κανονισμό δεν ισχύει το yo yo test αλλά το Fifa test με τα 150αρια και τα 40αρια. Το yo yo το Νοέμβριο έγινε επειδή το ήθελε ο Ντάλας και οι επτά ρέφερι που κόπηκαν αρχικά εκμεταλλεύτηκαν τη δεύτερη ευκαιρία.
Αν η ΕΠΟ και η ΚΕΔ θέλουν το yo yo σε ανώτερο επίπεδο, ας παρέχουν στους Ελληνες διαιτητές, αυτά που έχουν και οι ξένοι (προσωπικό γυμναστή, διαιτολόγο κτλ). 
Επίσης, είναι άλλο να λένε στο ΔΣ ότι ανεβάζουμε το yo yo test στο 17.8 και διαφορετικό όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, να περνάει το 17.8 με τον ισχυρισμό ότι είναι ευκολότερο από το 17.4. Νομίζουμε ότι η διαφορά γίνεται αντιληπτή.
Γίνεται αντιληπτό, με βάση τις επιδόσεις των διαιτητών στα τεστ του Νοεμβρίου, το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν έχει να κάνει με έναν δυο ρέφερι. Εχει να κάνει με τους μισούς και παραπάνω.
Οπως, υψηλό είναι και το 17.6 ως όριο στην Φούτμπολ Λιγκ. Και εκεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί, θα πέσει πολύ κλάμα.
Άραγε, οι ενώσεις θέλουν να χάσουν έμπειρους διαιτητές; 
Οι σύμβουλοι της ΕΠΟ ρώτησαν; Το 17.8 είναι ευκολότερο από το 17.4;
Το όριο θα μπορούσε να είναι υψηλότερο για τους διεθνείς και για αυτούς που θέλουν να γίνουν διεθνείς!
Ο Βασάρας θεωρεί το 17.8 ευκολότερο από το 17.4;