Σύμφωνα με το καταστατικό το ΔΣ της ΕΠΟ θα αποφασίσει για την αποβολή της ΕΠΣ Θεσσαλίας αν προσφύγει στο Ειρηνοδικείο

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στην ΕΠΟ παρότι η ΕΠΣ Θεσσαλίας  θα καταθέσει προσφυγή στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας την έκπτωση του ΔΣ της ομοσπονδίας με την αιτιολογία ότι ορισμένα στελέχη της εμπλέκονται σε δικαστική υπόθεση και απολογήθηκαν στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη. Η αποβολή της ΕΠΣ Θεσσαλίας θα είναι άμεση αφού πλέον δεν χρειάζεται απόφαση Γενικής Συνέλευσης αλλά απόφαση διοικητικού συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να συνέλθει εκτάκτως για αυτό το σκοπό. Παράλληλα υπάρχει και το δεδικασμένο του Αυγούστου του 2013 (20/8), μετά τις δικαστικές προσφυγές της ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου που επίσης ζητούσαν έκπτωση της διοίκησης, που είναι υπέρ του αυτοδιοίκητου.
Η δικαστής του Ειρηνοδικείου Αθηνών απέρριψε τη δήλωση παραίτησης της ΕΠΣ Κιλκίς, όπως και τις πρόσθετες παρεμβάσεις, ενώ η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ σημείωνε ότι «ως προς το σκεπτικό της απόφασης, η δικαστής στηριζόμενη στη νομοθεσία (Ν. 2725/99, Ν. 3479/2006 α. 29 παρ.12) αποθεώνει το αυτοδιοίκητο και παραπέμπει στις διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ, αποδεχόμενη τον ισχυρισμό της ΕΠΟ περί απαραδέκτου λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας, άλλως λόγω μη τήρησης από τις αιτούσες της προβλεπόμενης ειδικής διαδικασίας προσφυγής στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ (Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο)».
Θυμίζουμε ότι η ΕΠΣ Θεσσαλίας και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εξαγγείλει ότι θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, πρόθεση που έμεινε μόνο στα λόγια. Επίσης, δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι η αντιπολίτευση έψαχνε 3-4 ενώσεις, όμως τελικά βρέθηκε μόνο μια!
Για να επανέλθουμε στο καταστατικό της ΕΠΟ. Σύμφωνα με το άρθρο 14, παράγραφος 1 η αναστολή της ιδιότητας μέλους επιτυγχάνεται με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (σ.σ. έτσι ονομάζεται το ΔΣ με το νέο καταστατικό), η οποία «λαμβάνεται με την παρουσία των δυο τρίτων (2/3) των μελών της και με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των έγκυρων ψήφων. Η αναστολή ισχύει μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, εκτός αν η Εκτελεστική Επιτροπή την έχει, στο μεταξύ, άρει».

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου η ΓΣ επιβεβαιώνει την αναστολή με την πλειοψηφία των ¾ των έγκυρων ψήφων.