Γιατί δεν προχωρά το δίδυμο Τσάρτας-Κάκος για την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, αντίστοιχα – Σχέδια θερινής νυκτός

*** Πρέπει να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα αν ο Κερκυραίος απώλεσε την ιδιότητα του διαιτητή, εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης της Ενωσης περί εμπλοκής του σε τοπική ποδοσφαιρική ομάδα
***Τυπικά με βάση τον κανονισμό ο Κάκος έχει δικαίωμα, όμως δεν θήτευσε ακόμη ούτε ως παρατηρητής διαιτησίας

Στο κενό πέφτει η προσπάθεια προώθησης συγκεκριμένου διδύμου για την προεδρία της ΕΠΟ και για το πόστο του αρχιδιαιτητή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ποδοσφαιρικές ενώσεις έχουν γυρίσει την πλάτη στην αντιπολίτευση της ΕΠΟ, καθώς δεν στηρίζουν το σχέδιο συγκεκριμένου… χρώματος, που είναι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσάρτας για την προεδρία της ομοσπονδίας και ο Τάσος Κάκος να αναλάβει το πόστο του Νο 1 της ΚΕΔ.
Φαίνεται, όμως, πως πρόκειται για σχέδια θερινής νυκτός αφού οι ενώσεις παραμένουν πιστές στην παράταξη της συμπολίτευσης, η οποία στις εκλογές της 23ης Ιανουαρίου έκανε επίδειξη δύναμης, εκλέγοντας τον Γιώργο Γκιρτζίκη στην προεδρία της ομοσπονδίας με ψήφους 51-4.
Παρά την συντριπτική υπεροχή κάποιοι εξακολουθούν να τρέφουν αυταπάτες. Μπορεί στο προσκήνιο να μην φαίνονται πολλά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα.
Όμως, δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ενώσεων δεν μπορούν να δεχθούν την λύση του Τσάρτα, επειδή θεωρούν ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ακόμη είναι ένα πρόσωπο που ο ίδιος δεν έχει ρίξει …γέφυρα συνεργασίας, προτιμώντας άλλοι να τον βγάζουν μπροστά.
Το λιγότερο αδιαφορία υπάρχει και για την… πρόταση να αναλάβει ο Κάκος αρχιδιαιτητής. Τυπικά με βάση τον κανονισμό έχει δικαίωμα, όμως δεν θήτευσε ακόμη ούτε ως παρατηρητής διαιτησίας. Παράλληλα θα πρέπει να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα η περίπτωση ο Κερκυραίος να απώλεσε την ιδιότητα του διαιτητή, αν ισχύουν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης της Ενωσης περί εμπλοκής του σε τοπική ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο πόθος της σχεδόν ανύπαρκτης αντιπολίτευσης για την ΕΠΟ δεν σταματά. Προσπαθούν να την κερδίσουν με κάθε τρόπο, ακόμη και με δικαστικές προσφυγές, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Τώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξετάζει η ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Από την πλευρά της η παράταξη Γκιρτζίκη ετοιμάζεται για νέα επίδειξη δύναμης, πάντα σε δημοκρατικά πλαίσια. Το… γήπεδο που θα συμβεί αυτό είναι το κορυφαίο όργανο της ομοσπονδίας, η Τακτική ΓΣ της 26ης Ιουνίου και θα έχει να κάνει με την υπερψήφιση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού.

updated: 20:01