Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι από το Υπουργείο Ανάπτυξης και η... πλάνη με την ΕΕΑ

***Ούτε ο Κοντονής αγγίζει το... καυτό θέμα, προφανώς επειδή φοβάται όπως και οι πρόκατοχοί του
Το κράτος έχει πεδίο δόξης λαμπρό, εφόσον επιθυμεί να βάλει το δικό του στίγμα στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. Όμως, στα θέματα που πρέπει να τα απασχολήσουν και δεν περιλαμβάνονται στο αυτοδιοίκητο πετάει τη μπάλα στην κερκίδα, ή για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ και δεν είναι τυχαία κεφαλαία γράμματα.
Το κράτος ή καλύτερα οι αρμόδιοι πολιτικοί, με τελευταίο παράδειγμα το νυν υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, αποφεύγουν να αγγίξουν τα «καυτά» θέματα και ίσως αυτό να γίνεται και για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού εκεί πραγματικά θα πρέπει να έρθει σε ρήξεις. Στην καλύτερη των περιπτώσεων περιορίζεται σε …διατάξεις για τα θέματα της βίας, καλή ώρα όπως κάνει τώρα ο υφυπουργός, με τις οποίες… εύκολα βγαίνουν και οι… κορώνες που βοηθούν στην άνοδο του προφίλ του οποιουδήποτε πολιτικού, όμως ούτε και σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζονται όσα ψηφίζονται στη Βουλή.
Το κράτος …αποφεύγει να ανοίξει το ...καυτό θέμα των ελέγχων των ΠΑΕ. Ο έλεγχος από το υπουργείο Ανάπτυξης, αυτός που αφορά όλες τις Ανώνυμες Εταιρίες, δεν βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση των ΠΑΕ. Δεν περνούν από… μικροσκόπιο αν το μετοχικό κεφάλαιο καθιστά βιώσιμη μια ΠΑΕ ή αν το μετοχικό κεφάλαιο ανταποκρίνεται στην εικόνα του και δεν είναι οι πετσέτες που χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές για να σκουπίζονται.
Έχουμε δει ομάδες να υποβιβάζονται και όταν πρέπει να γίνει η εκκαθάριση των ΠΑΕ δεν υπάρχουν ως περιουσιακό στοιχείο ούτε οι …λάσπες από τα παπούτσια των ποδοσφαιριστών. 
Όμως, οι ομάδες αυτές επανέρχονται, εν χορδαίς και οργάνοις, και μάλιστα πολύ σύντομα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Λέγεται μάλιστα ότι υπάρχει ΠΑΕ, η οποία έχει το ίδιο όνομα αλλά πάνω από δυο εν ενεργεία ΑΦΜ!!! Βέβαια οι μόνοι που… κλαίνε σε αυτές τις περιπτώσεις οι παίκτες και οι προπονητές (παλαιοί και νέοι), όπως επίσης και οι προμηθευτές. Δηλαδή όσοι χάνουν τα λεφτά τους. Κανονικά θα έπρεπε να… κλαίει και το κράτος που αφήνει μια ΠΑΕ να φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να χάνονται και πολύτιμα έσοδα για το δημόσιο (Εφορία, ΙΚΑ κτλ).
Και πάμε λοιπόν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Είναι η κρατική επιτροπή, που στον καιρό της δύναμής της, έδωσε άδεια σε ομάδα, για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, αν και αυτή είχε υποβάλλει άδειο φάκελο! Είναι η κρατική επιτροπή που… άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει ο πρίγκιπας του Τσάκα στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επίσης, το περασμένο καλοκαίρι έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στη Νίκη Βόλου που ως γνωστόν αποχώρησε από το πρωτάθλημα. 
Μια από τα ίδια έγιναν και στο μπάσκετ, όπου θα πάρουμε για παράδειγμα το έτος 2012. Συγκεκριμένα, χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο Μαρούσι που ήταν υπό διάλυση, ενώ «απέκλεισε» τον Πανελλήνιο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Ακόμη στο βόλεϊ, την ίδια χρονιά, η ΕΕΑ έδωσε άδεια συμμετοχής στην Καλαμαριά που λίγους μήνες μετά έγινε… σκορποχώρι. Έδωσε άδεια συμμετοχής στον Παναθηναϊκό που είχε τεράστια χρέη σε παίκτες, στο ΤΑΑ Ηρακλής που είχε κοινό ΑΦΜ με τον ερασιτέχνη χωρίς να έχει ρυθμίσει τα του νέου Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ώστε να μηδενίσει.  

Η θητεία της ΕΕΑ, με την τωρινή σύνθεση, έχει λήξει. Να δούμε τι θα προκύψει με τη νέα της, την οποία θα επιλέξει ο Κοντονής.
Αραγε πότε η ΕΕΑ έδωσε τελευταία φορά εντολή για οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο σε κάποια ΠΑΕ.