Πως η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, με το σκεπτικό-καταπέλτης κατά των σκευωρών, «αδειάζει» τους Γεωργέα, Καλαϊτζίδη

Ο Γεωργέας, νυν παίκτης της ΑΕΚ, κατέθεσε πως δήθεν ο Λαναρής ζήτησε στο ημίχρονο από τους παίκτες της Βέροιας να χάσουν με 3-0 από τον Ολυμπιακό. Ο δε Καλαϊτζίδης πως έστειλε τον Λαναρή να του είπε ο ίδιος στους παίκτες (σ.σ. όμως σε παρακάτω κομμάτι μπορείτε να διαβάσετε πως άλλοι κατέθεσαν πως ο γενικός αρχηγός της Βέροιας τους ζήτησε να κρατήσουν τον… γαύρο) και πως οι Γεωργέας, Καφές του ζήτησαν αλλαγή.
Για την κατάθεση του Γεωργέα το σκεπτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας αναφέρει τα εξής: «Επομένως, ακόμη και αν θεωρηθεί πως όσα καταθέτει παραπάνω ο μάρτυρας αυτός είναι αληθή, δεν θα μπορούσε, ως ποδοσφαιριστής, να προσμετρηθεί στους 3 κατ’ ελάχιστον εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές, που, όπως έχει ήδη αναφερθεί, θα απαιτούνταν για την ενδεχόμενη κατάφαση της ευθύνης της διωκόμενης ΠΑΕ, διότι, πρώτον, αυτός φέρεται να εναντιώθηκε αμέσως στο φερόμενο προκαθορισμό του τελικού αποτελέσματος και δεύτερον, εφόσον αντικαταστάθηκε και έπαψε να αγωνίζεται ενόσω ακόμη το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να εκληφθεί ως αναμιχθείς στον προκαθορισμό του αποτελέσματος με σκορ 3-0, αφού η επιταγή του Κανονισμού για εμπλοκή στο αδίκημα περισσότερων από δύο ποδοσφαιριστών, επιβάλλει, σύμφωνα με τη λογική, οι ποδοσφαιριστές αυτοί να αγωνίστηκαν και να συνέβαλαν με πράξεις ή/και με παραλείψεις τους στη διαμόρφωση του προκαθορισμένου αποτελέσματος».
«Καταπέλτης» είναι το σκεπτικό και για τον Καλαϊτζίδη:  «Ο μάρτυρας λοιπόν αυτός δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ως αυτήκοος και αυτόπτης, τον προηγούμενο (Ν. Γεωργέα), αφού δεν ήταν παρών στα αποδυτήρια όταν ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας φέρεται να εισήλθε σε αυτά και να μετέφερε στους ποδοσφαιριστές το μήνυμα του Προέδρου της, για ήττα με συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων. Στο ότι το παραπάνω μήνυμα ανακοινώθηκε εν τέλει στους ποδοσφαιριστές, ο μάρτυρας αυτός καταλήγει συμπερασματικά από τη συμπεριφορά δύο ποδοσφαιριστών της ομάδας του, τους οποίους κατονομάζει (Γεωργέα και Καφέ), καθώς και από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα»
Για τους Γεωργέα, Καλαϊτζίδη έχει κι άλλα: «Όμως οι δύο αυτές μαρτυρικές καταθέσεις (Ν. Γεωργέα και Δ. Καλαϊτζίδη), διαψεύδονται από τον παραπάνω κατονομαζόμενο πρώην ποδοσφαιριστή της διωκόμενης ΠΑΕ, Παντελή Καφέ, ο οποίος στην από 11-5-2015 ένορκη κατάθεσή του ενώπιον του ως άνω Ανακριτή κατέθεσε επί λέξει, μεταξύ άλλων και τα εξής : «Στο τέλος του ημιχρόνου επειδή είχα νιώσει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, αμέσως μετά το τέλος του ημιχρόνου πήγα στο χώρο του μασάζ για να με βοηθήσει ο φυσιοθεραπευτής και παρέμεινα εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου.  Επομένως δεν έγιναν αντιληπτά από εμένα όσα αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι κ. Καλαϊτζίδης και Γεωργέας. Όταν εγώ βγήκα στον αγωνιστικό χώρο ζήτησα από τον προπονητή μου να με αντικαταστήσει
επειδή το ως άνω πρόβλημα παρέμενε και ο προπονητής μου με αντικατέστησε».

Άλλωστε, όπως προκύπτει από το σχετικό Φ.Α., η αντικατάσταση του ποδοσφαιριστή Π. Καφέ, ο οποίος έφερε τη φανέλα με τον αριθμό 16, έγινε στο 67ο λεπτό, δηλαδή ενώ είχε ήδη αγωνιστεί περίπου κατά τη μισή χρονική διάρκεια του 2ου ημιχρόνου και όχι «λίγο αργότερα» από την αντικατάσταση του Ν. Γεωργέα, όπως ανακριβώς κατέθεσε ο Δ. Καλαϊτζίδης στην πιο πάνω ένορκη εξέτασή του, ενώ, όπως καταθέτει ενόρκως ο Π. Καφές, η αντικατάστασή του αυτή οφειλόταν στον τραυματισμό του και όχι στον φερόμενο εκνευρισμό του από τη γνώση του για τον προκαθορισμό του αποτελέσματος. Πέραν όμως αυτού, οι μάρτυρες Ν. Γεωργέας και Δ. Καλαϊτζίδης διαψεύδονται και από τους μάρτυρες που έδωσαν τις ανωτέρω οκτώ (8) προσκομισθείσες μετ’ επικλήσεως ένορκες βεβαιώσεις, ενώπιον των πιο πάνω αναφερθεισών συμβολαιογράφων Βεροίας και Αιγίου.