Πως ο Ντάλας έκανε… σκόνη την προπαγάνδα όλης της χρονιάς με την κατάθεσή του στον Ανδρεάδη: 1) Δεν δέχθηκε παράπονα από διαιτητές ότι τάχα τους ασκούνται πιέσεις, 2) Δεν έγιναν παρεμβάσεις στο έργο του 3) Δεν άφησε τους ορισμούς λόγω της διαιτησίας του Σπάθα στην Τρίπολη, 4) Στο σεμινάριο δεν είπε ότι ήταν η χειρότερη διαιτησία που έχει δει, 5) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΥΠΟΠΤΟ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ‘Η ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ, 6) Ο ίδιος ζήτησε να μην κάνει ορισμούς εξαιτίας της δολοφονικής ενέργειας κατά του Ζωγράφου, 7) Θέλει να συνεχίσει στην Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης των διαιτητών

Σταχυολογούμε από την κατάθεση του Ντάλας στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα GOAL και μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω:
 1) Σε ερώτηση αν δέχθηκε παράπονα από τους διαιτητές για πιέσεις που τους ασκούνται απάντησε: «Δεν δέχτηκα ποτέ σχετικά παράπονα από τους διαιτητές».
 2) Σε ερώτηση αν δέχθηκε παρεμβάσεις στο έργο του απάντησε: «Ποτέ δεν δέχτηκα καμία παρέμβαση και από κανέναν».
 3) «Η κριτική μου δεν ήταν μόνο για τον κ. Σπάθα, αλλά και για άλλους διαιτητές και βοηθούς διαιτητών. Ποτέ δεν είπα ότι ο κ. Σπάθας έπρεπε να τιμωρηθεί για την παραπάνω διαιτησία του. Δεν είναι στα καθήκοντά μου η τιμωρία των διαιτητών, αλλά η επιμόρφωσή τους. Eνα από τα πράγματα που ήθελα να αλλάξω στην Eλλάδα ήταν η νοοτροπία να τιμωρούν τους διαιτητές και να αλλάξει η τιμωρία των διαιτητών».
 4) «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι υπάρχει κάτι ύποπτο στη διαιτησία ή κάποια διαιτησία ξεπερνά τα όρια του σφάλματος και δεν είπα ποτέ αυτά που γράφτηκαν για τα λάθη που έκανε η διαιτησία στον αγώνα Aστέρας Tρίπολης - Oλυμπιακός. Eίμαι κατηγορηματικός γι' αυτό. Tο μόνο που είπα για το παιχνίδι αυτό είναι ότι η δεύτερη κίτρινη κάρτα ήταν μια αστεία απόφαση».
 5) «Tα καθήκοντά μου περιορίστηκαν κατόπιν δικού μου αιτήματος προς τον Πρόεδρο της EΠO, τον κ. Σαρρή, και τον Πρόεδρο της KEΔ, κ. Γκιρτζίκη, για τους λόγους που αναφέρθηκαν στην παραπάνω ανακοίνωση».
 6) «Δεν είχε σχέση η απόφασή μου αυτή με τη διάψευση του Προέδρου της EΠO, του κ. Σαρρή, επηρεάστηκε όμως από την επίθεση που έλαβε χώρα σε βάρος του κ. Zωγράφου».
 7) «Aν συνεχίσω του χρόνου, θα ζητήσω να συνεχίσω να κάνω αυτό που γνωρίζω, δηλαδή εκπαίδευση και ανάπτυξη. O ορισμός διαιτητών ήταν μέρος της δουλειάς μου, για την οποία είχα έρθει στην Eλλάδα και ελπίζω να μην είναι του χρόνου».