Η ΕΠΟ θα ζητήσει λίστα με τουλάχιστον 48 τακτικούς δικαστές

***Στο νόμο του ο Κοντονής προβλέπει εν ενεργεία δικαστικούς για τη στελέχωση των δικαστικών επιτροπών. Ομως, στην ΕΕΑ έβαλε συνταξιούχο και φυσικά είναι ακριβώς το ίδιο!
***Δύσκολα θα δεχθούν οι αρμόδιοι να επιλεγούν οι τακτικοί δικαστές από την Εκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ, όπως προβλέπει το κατασταστικό της
Στις 8 Ιουλίου, εκτός απροόπτου, θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΠΟ και μεταξύ των αποφάσεων που θα κληθεί να πάρει είναι ότι θα ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και από τον Κοντονή λίστα με τακτικούς δικαστές για να στελεχώσει τις δικαστικές επιτροπές της (Πειθαρχική, Εφέσεων, Διαιτητικό Δικαστήριο κτλ). Οι θέσεις είναι συνολικά 24, άρα θα ζητηθεί λίστα με τουλάχιστον 48, οι οποίοι θα επιλεγούν από Εκτακτη ΓΣ που θα συγκληθεί μεταξύ 16-20 Αυγούστου, όπως προβλέπει το καταστατικό της.
Ο νόμος Κοντονή είναι αυτός που προβλέπει τακτικούς δικαστές. Όμως, είναι άγνωστο αν στην ΕΠΟ θα σταλεί η λίστα, καθώς είναι απίθανο οι δικαστές να δεχθούν να επιλεγούν αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, ενώ όπως ανέφερε εκπρόσωπός τους στη Βουλή, που ο Κοντονής έκανε ότι δεν άκουσε, δεν θέλουν να εκδικάζουν υποθέσεις του ποδοσφαίρου.

Για αυτό και η ΕΠΟ θα φτιάξει και Plan B, δηλαδή λίστα με συνταξιούχους δικαστικούς που είναι το ίδιο. Αλλωστε και ο Κοντονής στην ΕΕΑ συνταξιούχο δικαστικό έβαλε στη θέση του προέδρου.