Δυο παραδείγματα ανυπαρξίας της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ

***Υπάρχουν πληροφορίες ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ενεπλάκησαν σε εκλογές ενώσεων, χωρίς όμως να καταφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού τα σωματεία βλέπουν και κρίνουν
***Προσέξτε: Τους γυρνά την πλάτη και η βάση του ποδοσφαίρου, δηλαδή τα ερασιτεχνικά σωματεία αφού αυτά ψηφίζουν

Με βάση τα όσα διέρρευσαν από την συνάντηση Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Σαββίδη ξεκάθαρο στόχος τους είναι η ΕΠΟ. Αυτό εννοούν με τις φράσεις «νέο ξεκίνημα» και "αναδιοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου». Σε απλή μετάφραση αυτό σημαίνει δώστε μας τα κλειδιά να κάνουμε τα... δικά μας.
Επίσης, στην περίπτωση αυτή τους λείπει το πιο σημαντικό. Η στήριξη των ενώσεων. Για τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ υπάρχουν πληροφορίες (Τεβεκέλης, Γιάννης Παπαδόπουλος κτλ) πως ενεπλάκησαν σε εκλογές ενώσεων, χωρίς όμως να καταφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού τα σωματεία βλέπουν και κρίνουν. Για όσους δεν καταλαβαίνουν τους απορρίπτει και η βάση του ποδοσφαίρου.
Η αντιπολίτευση εξακολουθεί να παραμένει ανύπαρκτη. Το πρώτο παράδειγμα είναι η συγκέντρωση της ΕΠΣ Μακεδονίας. Προσπάθησε να οργανώσει... μέτωπο, ενόψει της ΓΣ της ΕΠΟ στις 26 Ιουνίου. Τελικά έγινε μια τρύπα στο νερό, καθώς πήγαν η ΕΠΣ Κοζάνης, η ΕΠΣ Κιλκίς και εκπρόσωποι άλλων τριών ενώσεων ως παρατηρητές. Τελικά, έμεινε μόνο η ΕΠΣ Κοζάνης, αφού ο Χατζηαποστόλου φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάει κόντρα στη διοίκηση Γκιρτζίκη.

Άλλο παράδειγμα: Στο περιθώριο του τελικού κυπέλλου έγινε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου πήγαν έξι ενώσεις όμως καμία δεν δέχθηκε την δικαστική προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας.