ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι πέντε λόγοι που δείχνουν ότι πρόκειται για… ρεσιτάλ προπαγάνδας

*** Απο τη συμμαχία των τριών ΠΑΕ...
Η μόνη περίπτωση Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να μην πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι να αποφασίσουν να γίνουν ερασιτεχνικά σωματεία. Ειδικά οι δυο πρώτοι χάνουν τεράστια έσοδα, υπό την προϋπόθεση να καταφέρουν να μπουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Και οι τρεις ΠΑΕ παρουσιάζονται αντίθετες με την κατάσταση στην ΕΠΟ, όμως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουν δικούς τους κανόνες, π.χ. να τους ρωτήσει η ομοσπονδία ποιους θέλουν για την ΚΕΔ. Μάλιστα στην ποδοσφαιρική πιάτσα «έπαιξε πολύ» ότι θα ήθελαν τον Κάκο. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ για την ομοσπονδία δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα.
Φυσικά ούτε μπορούν να ανατρέψουν τον Γκιρτζίκη με δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία που διαθέτει φάνηκε και στην προχθεσινή ΓΣ, όπου στον διοικητικό απολογισμό ψήφισαν 134 «ναι», 17 «όχι» και 9 «παρών».   
Πάντως, η ουσία είναι πως οι ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν μπορούν να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα για πέντε βασικούς λόγους:
1)Τα έγγραφα που υπογράφουν κάθε χρόνο για να πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Είναι νομικής φύσεως, άρα έχουν μεγάλη σημασία.
2)Η NOVA και ο ΟΠΑΠ. Οι χορηγίες τους είναι τα βασικά έσοδα του ποδοσφαίρου και υπάρχουν ρήτρες δέσμευσης, οι οποίες αν εφαρμοστούν θα πλήξουν όχι μόνο τις προαναφερόμενες ΠΑΕ αλλά και τις υπόλοιπες. Θα υπάρξουν αντιδράσεις.
3) Η κάθε ΠΑΕ έχει δεσμεύσεις και με δικούς της χορηγούς, έχει συμβόλαια με παίκτες, προπονητές, πουλάει εισιτήρια διαρκείας κτλ.
4)Οι πειθαρχικές ποινές, οι οποίες είναι εξοντωτικές. Θα χάνουν τα παιχνίδια αλλά θα τους αφαιρούνται και βαθμοί, για όσα διάστημα δεν αγωνίζονται, εκτός αν αποβληθούν από την αρχή.


5)Θα δείξουν αδυναμία, αν και οι ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συμπεριλαμβάνονται στην ισχνή μειοψηφία στην Σούπερ Λίγκα. Το σωστό είναι να κάνουν προτάσεις, αν έχουν επειδή φαίνεται ότι η αντιπολίτευσή τους είναι στείρα, προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος τόσο στους κόλπους της διοργανώτριας, ενώ είναι δυνατόν να μεταφερθεί, μέσω των εκπροσώπων τους (Μποροβήλος, Αγραφιώτης, Αγγελίδης) και στο… γήπεδο της ΕΠΟ.