Πρόβλεψη: Οι εισηγήσεις του Βασάρα θα περνούν χωρίς αντιδράσεις

Η ΕΠΟ φαίνεται ότι παρέδωσε τα κλειδιά της διαιτησίας στον Κύρο Βασάρα. Μια άποψη εκφράζουμε, καθώς αυτό φανερώνουν οι χθεσινές επιλογές της ΚΕΔ. Κατ’ αρχήν όταν ο νυν υπεύθυνος ανάπτυξης είχε αναλάβει την προηγούμενη φορά, θυμάστε με τα σεμινάρια της Καλαμάτας, ο Τσαχειλίδης ήταν στο τιμ των στενών συνεργατών του. Μάλιστα, όλοι γνωρίζουν ότι ο Πειραιώτης έχει τις ίδιες απόψεις και λειτουργεί όπως ο Βασάρας. Και στους δυο αρέσει η εκπαίδευση των διαιτητών.
Από την πλευρά του, ο Χρήστος Γενναίος ήταν στο τιμ των συνεργατών του. Όταν και οι δυο ασχολούνταν ενεργά με τη διαιτησία ο Βασάρας τον έπαιρνε μαζί του στους ευρωπαϊκούς ορισμούς.
Κάνουμε και μια πρόβλεψη: Θεωρείται δεδομένο ότι και με τους δυο θα συνεργαστεί πολύ καλά. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Βασάρας θα προτείνει και η ΚΕΔ θα υλοποιεί.
Πάντως, ξεκαθαρίζουμε ότι ο Θεσσαλονικιός παράγοντας της διαιτησίας δεν θέλει επ’ ουδενί να εμπλακεί με τους ορισμούς των διαιτητών.
Σύμφωνα με τον κανονισμό το τμήμα ανάπτυξης, δηλαδή ο Βασάρας, πρέπει να υποβοηθά το έργο της ΚΕΔ. Όμως, άτυπα θα γίνεται το αντίθετο. Με τη νέα σύνθεση οι εισηγήσεις του Θεσσαλονικιού, κορυφαίου παράγοντα διαιτησίας και στην Ευρώπη, αναμένεται να περνούν χωρίς αντιδράσεις, επειδή θα το θέλει η ΟΥΕΦΑ.