Συνεδριάζει σήμερα η ΚΕΔ

Από σήμερα πιάνει και επίσημα δουλειά η νέα ΚΕΔ. Ο πρόεδρος της Γιώργος Καραμελίδης ήρθε στην Αθήνα, προκειμένου να «τρέξουν» θέματα διαιτησίας στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΔ που την αποτελούν οι Γιάννης Τσαχειλίδης (αναπληρωτής πρόεδρος), Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Χρήστος Γενναίος, ενώ δεδομένη θεωρείται η απουσία του Χιού Ντάλας.
Το θέμα που θα απασχολήσει το κορυφαίο όργανο της διαιτησίας έχει να κάνει με τα σεμινάρια, ειδικότερα με  τις γραπτές εξετάσεις και με τα αγωνιστικά τεστ. Θα πρέπει να «τρέξουν» το θέμα της οργάνωσής τους, δεδομένου ότι ο προγραμματισμός έχει πάει αρκετά πίσω.

Από κει και πέρα δεν αναμένεται να καθοριστούν αρμοδιότητες, καθώς κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Όπως δεν θα συζητηθεί και ποιος θα είναι ο αριθμός των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών που θα στελεχώσουν τους πίνακες. Όμως, η τάση είναι να μην γίνει μεγάλη μείωση, καθώς ήδη υπάρχουν διαμαρτυρίες των προέδρων των ενώσεων, τόσο για το φημολογούμενο «ψαλίδι» στον αριθμό των ρέφερι, όσο και για τη δυσκολία των αγωνιστικών τεστ.