ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Το γεύμα με τον Λόρινετς και η επιστολή Γκιρτζίκη σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Μετά από γεύμα που είχε με τον απεσταλμένο της ΟΥΕΦΑ, Φράντισεκ Λόρινετς, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης αποφάσισε να στείλει την επιστολή του σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ζητώντας από τις τρεις ΠΑΕ να τον ενημερώσουν αν θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ γευμάτισε με τον Σλοβάκο παράγοντα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα και για έναν ιδιαίτερο λόγο. Οι δυο τους γνωρίζονται έντεκα χρόνια, ενώ κοινό τους σημείο είναι ότι θήτευσαν σε προεδρικές καρέκλες ποδοσφαιρικών ομάδων!
Όταν η κουβέντα έφτασε στους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ο Λόρινετς δεν έκρυψε τον προβληματισμό του ότι αν οι δυο πρώτοι υλοποιήσουν τις απειλές τους, θα δημιουργηθεί πρόβλημα και στον προγραμματισμό του Γιουρόπα Λιγκ, όπου δίνει μεγάλος βάρος. Δηλαδή η ΟΥΕΦΑ δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να προκύψουν κενές θέσεις.

Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση θα βρίσκονταν εκτεθειμένη και η ΕΠΟ, η οποία θα κινδύνευε να κατηγορηθεί πως δεν παρενέβη άμεσα. Για αυτό και ο Γκιρτζίκης αποφάσισε να στείλει τις επιστολές, ώστε, αν αποχωρήσουν, οι ΠΑΟ και ΠΑΟΚ να αντικατασταθούν έγκαιρα, με βάση την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε ότι η ομοσπονδία είναι αυτή που δηλώνει τις ομάδες στην Ευρώπη.