Το… μαύρο σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ – Το μήνυμα της απομόνωσης από την ψηφοφορία στη ΓΣ της ΕΠΟ

***Είναι οι μόνοι από τους συμμετέχοντες που ψήφισαν  «όχι» και στον διοικητικό και στον οικονομικό απολογισμό

***Δεύτερο μήνυμα που δεν θέλουν να καταλάβουν, όπως και η ΑΕΚ, καθώς συνεχίζουν τα ίδια: Πανίσχυρη η διοίκηση Γκιρτζίκη, παρά την «καταιγίδα» της προπαγάνδας τους που αποδεικνύεται, και εκ του αποτελέσματος, ότι δεν πείθει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου


Η Τακτική ΓΣ της ΕΠΟ ήταν από τις πιο ήρεμες των τελευταίων ετών, με μια αντιπολίτευση να προσπαθεί να οργανωθεί, όμως ήταν γνωστό από πριν ότι θα αποτύχει, αφού είναι επίσης γνωστό ότι δεν έχει δύναμη. Παρότι υπάρχουν καταγγελίες ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ προσπαθούν να πάρουν ενώσεις με το μέρος τους, όμως στις περισσότερες που έγιναν εκλογές έφαγαν… πόρτα.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνονταν στη συμμετοχή των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, επειδή ήταν η πρώτη φορά που όλες είχαν δικαίωμα λόγου και ψήφου. Ειδικότερα τον στην τακτική που θα ακολουθήσουν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ να μην εκπροσωπείται, επειδή δεν εκλέχθηκε από την Φούτμπολ Λιγκ. Η τακτική τους δεν εξέπληξε κανέναν. Οι εκπρόσωποί τους - από τον ΠΑΟ ο Γιάννης Παναγιωτίδης, από τον ΠΑΟΚ ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος - ήταν οι μοναδικοί που ψήφισαν «όχι», τόσο στον οικονομικό, όσο και στον διοικητικό απολογισμό.
Γίνεται αντιληπτό ότι κανείς δεν τους ακολούθησε ούτε από τις ποδοσφαιρικές ενώσεις, δηλαδή από τη βάση του ποδοσφαίρου που είναι το ερασιτεχνικό. Δεν υπάρχει άλλη ένωση, η οποία ψήφισε «όχι» και στον διοικητικό και στον οικονομικό απολογισμό, όλες το έκαναν σε έναν από τους δυο.
Η… απομόνωση των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ από το υπόλοιπο σώμα της ΓΣ της ΕΠΟ σημαίνει ότι οι ΕΠΣ, που εκλέγονται από τα σωματεία, έχουν κλείσει τα αυτιά τους στην προπαγάνδα τους, απόδειξη ότι δεν πείθουν κανέναν. Όπως συμβαίνει και με τις ΠΑΕ τις Σούπερ Λίγκας, όπου ΠΑΟ και ΠΑΟΚ αποτελούν μειοψηφία.
Μεγάλη απόδειξη ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκλέγει εκπρόσωπό του ούτε στο ΔΣ της ΕΠΟ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, κάτι που γίνεται με την ανοχή των υπολοίπων (και όχι επειδή πείθει), όμως αν συνεχίσει έτσι δεν θα είναι έκπληξη αν πάθει τα ίδια με τον Παναθηναϊκό. Αρα ο τελευταίος δεν έχει «φωνή» ούτε στην ΕΠΟ. Για να καταλάβετε το μέγεθος της αποτυχίας του ΠΑΟ την σεζόν 2014-15 στην ομοσπονδία εκπροσωπήθηκαν ο Ολυμπιακός (Αγραφιώτης), ο ΠΑΟΚ (Αγγελίδης) και ο Λεβαδειακός (Κομπότης), ενώ ο Μποροβήλος είναι εξ οφίτσιο α’ αντιπρόεδρος.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το διοικητικό απολογισμό της περιόδου από 18/5/2014 έως 31/5/2015 ήταν: 134 ναι, 17 όχι και 9 παρών, επί 160 ψηφισάντων.
Αντίστοιχα, για τον οικονομικό απολογισμό (ενοποιημένος και αναθεωρημένος Ισολογισμός της περιόδου 1/1/2014-31/12/2014), τα ναι ήταν 147, τα όχι 2 (Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, με αιτιολογία την επιλογή του Ρανιέρι στην Εθνική), 6 παρών και άλλα 6 ναι με κάποιες επιμέρους διαφωνίες, σε σύνολο 159 εκπροσώπων που πήραν μέρος στην ψηφοφορία.
Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό (1/1/2016-31/12/2016), τα ναι ήταν 153, ενώ υπήρξαν και 6 παρών, επί συνόλου 159 ψηφισάντων. Ανάμεσα στα έξι παρών και δυο των ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.
Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών στη ΓΣ της ΕΠΟ που είναι συντριπτικά υπέρ της παράταξης Γκιρτζίκη. Εκείνο όμως που ενδιαφέρει είναι ο αριθμός των ενώσεων που στηρίζουν την ομοσπονδία (σ.σ οι ψήφοι των ΕΠΣ είναι επί τρία), κάτι που αποδεικνύεται από το ποιες ψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό. Οι ενώσεις λοιπόν είναι 43, δηλαδή δεν υπάρχει φθορά παρά τον ανελέητο επικοινωνιακό (και όχι μόνο) πόλεμο, ενώ «παρών» ψήφισαν οι εκπρόσωποι των ΕΠΣ Αρτας, Ηρακλείου, Κυκλάδων, η ΕΠΣ Ξάνθης είπε «αποχή», ενώ «όχι» ψήφισαν οι ΕΠΣ Ηλείας, Κιλκίς, Κοζάνης, Μακεδονίας και Σάμου. Σημειώνουμε ότι η ΕΠΣ Καστοριάς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής επειδή έχει διοίκηση Πρωτοδικείου η οποία δεν αναγνωρίζεται ενώ η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει ποινή αναστολής ιδιότητας από μέλος της ΕΠΟ.

Στη ΓΣ της ΕΠΟ συμμετείχαν συνολικά 53 ΕΠΣ, από τη Σούπερ Λίγκα στις ψηφοφορίες συμμετείχαν μόλις 6 ΠΑΕ, παρά το θόρυβο που είχε προκληθεί παλιότερα ώστε να έχουν λόγο στις γενικές συνελεύσεις ενώ συμμετείχαν και τρεις εκπρόσωποι από την Φούτμπολ Λιγκ.