Τι δήλωσε ο Βασάρας στα ΜΜΕ της Ρουμανίας για την επιστροφή του στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ - Είχε τη στήριξη της ΕΠΟ και της ΠΟ Ρουμανίας, άρα προτάθηκε και από τις δυο ομοσπονδίες – Ανέλαβε επικεφαλής του προγράμματος Core

Θέμα και στη Ρουμανία, άλλωστε δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά αφού είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς και για τη διαιτησία εκεί, έγινε η επιστροφή του Κύρου Βασάρα στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ. Παράλληλα ο Ελληνας παράγοντας έκανε και κάποιες δηλώσεις, δίνοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες.
«Χαίρομαι που η επάνοδός μου στην ΟΥΕΦΑ στηρίχθηκε τόσο από την ΠΟ Ρουμανίας, όσο και από την ΕΠΟ. Η ΟΥΕΦΑ με στήριζε και με στηρίζει συνέχεια, απόδειξη πως όταν έφυγα δεν έβαλε άλλον στη θέση μου. Παράλληλα τώρα ανέλαβα επικεφαλής του προγράμματος Core», δήλωσε ο Κύρος Βασάρας, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο κύριος στόχος κάθε μέλους την Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ είναι η ανάπτυξη της διαιτησίας στην Ευρώπη, να έχουμε καλούς ρέφερι και να βγαίνουν νέοι διαιτητές. Παρατηρώ ότι τα τελευταία δυο χρόνια οι Ρουμάνοι διαιτητές συμμετείχαν σε σημαντικές διοργανώσεις και σε τελικούς διαφόρων τουρνουά. Αρα αποδίδει καρπούς η στήριξη που έχουν από εδώ».