Ηττα Μελισσανίδη, δικαίωση Ολυμπιακού - Μπλόκο της ΕΕΑ στον παράγοντα της ΑΕΚ που απεφάνθη ότι δεν έχει δικαίωμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο - Εκτός κουπονιού του "Πάμε Στοίχημα" ενώ υπάρχει περίπτωση η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ να βρεθεί αντιμέτωπη με απειλή αποβολής από το πρωτάθλημα

***Η επίδειξη δύναμης που έπεσε στο κενό και η... βόμβα που ήταν φούσκα
Με ψήφους 4-3 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε δεκτή την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ουσιαστικά πρόκειται για θρίαμβο του Μαρινάκη που έκανε την καταγγελία, και δέχθηκε ότι υπάρχει σχέση του Δημήτρη Μελισσανίδη με την ΑΕΚ. Η απόφαση ελήφθη μετά από εξηγήσεις μιας ώρας που έδωσε ο παράγοντας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, ο οποίος συνοδεύονταν από τον δικηγόρο Χάρη Γρηγορίου.
Γίνεται αντιληπτό ότι η προσπάθεια του Μελισσανίδη, που επιχείρησε να κάνει επίδειξη ισχύος στην ΕΕΑ αλλά δεν πέρασε, να αντικρούσει την καταγγελία κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με το ασυμβίβαστο λόγω ΟΠΑΠ έπεσε στο κενό. Ειδικότερα τα μέλη της Επιτροπής αναγνώρισαν πως δεν είναι μέτοχος και πως δεν μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο αποφάνθηκαν πως είναι ο εν τοις πράγμασι ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ.
Μετά της προαναφερόμενες εξελίξεις, τα παιχνίδια της ΑΕΚ δεν θα περιλαμβάνονται στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, ενώ παραμένει ερωτηματικό αν θα επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ με χρηματικό πρόστιμο.
Από κει και πέρα οι εξελίξεις μπορεί να έχουν σχέση με τις ενέργειες που θα κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Υπάρχει ενδεχόμενο η ΑΕΚ να βρεθεί αντιμέτωπη και με την απειλή αποβολής από το πρωτάθλημα.
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης της ΕΕΑ.
Kατά τη διάρκεια της παρουσίας του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΕΕΑ οι τόνοι ανέβηκαν, καθώς ήρθε σε κόντρα με κάποια μέλη. Αρχικά κατηγόρησε τον Γεώργιο Βάμβουκα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πως «μιλάει απευθείας με τον Πειραιά».
Ακολούθως ο Μελισσανίδης, φέρεται να σε άλλο μέλος φέρεται να είπε ότι: «εσύ σκρινάρεις τον Ολυμπιακό». Σε τρίτο μέλος ο Μελισσανίδης φέρεται να είπε «ξέρω ότι μιλάς κατευθείαν με Πειραιά» και σα να μην έφταναν όλα αυτά απείλησε τα μέλη με κατάθεση αγωγών, με τον κ. Βάμβουκα να απαντά ότι το ίδιο θα κάνει κι αυτός.
Παρότι είχε προαναγγελθεί ότι ο Μελισσανίδης να καταθέσει στοιχείο-βόμβα κατά του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ, τελικά αυτό δεν έκανε θόρυβο, όμως το εντελώς αντίθετο ισχύει με την απόφαση της Επιτροπής. Η… φούσκα, όπως κρίνεται εκ του αποτελέσματος, ήταν ένα δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταζητείται από την Interpol, κάτι που δεν ισχύει. Επίσης, ρώτησε την Επιτροπή αν γνωρίζει ότι του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι κι αν ξέρουν τα μέλη της ότι εξακολουθεί να ασκεί διοίκηση. Η απάντηση της ΕΕΑ ήταν ότι ήδη ασχολούνται με την περίπτωση του Μαρινάκη.
Ακόμη ο Μελισσανίδης κατηγόρησε τον Πανόπουλο, με τον οποίο φερόταν να διατηρεί φιλικές σχέσεις, ότι έβγαλε τη χθεσινή ανακοίνωση για να τον στοχοποιήσει. Τέλος, ο παράγοντας της ΑΕΚ ρώτησε τα μέλη της ΕΕΑ «γιατί δείχνετε ευαισθησία τώρα και όχι παλιότερα με τον Ολυμπιακό, που μέσω του Σωκράτη Κόκκαλη έλεγχε το στοίχημα» για να του πουν ότι δεν ήταν από την αρχή ο Ολυμπιακός, αφού μπήκε αργότερα στο κουπόνι. Ωστόσο ο Μελισσανίδης ανταπάντησε ότι «τότε ο Ολυμπιακός ήταν κανονικά μέσα στα κουπόνια», όμως αυτό δεν ισχύει.

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ: «ΣΤ' ΑΡ...ΔΙΑ ΜΟΥ»

Ως επίλογο, θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στη στιχομυθία του παράγοντα της ΑΕΚ με μέλος της ΕΕΑ:
Μελισσανίδης: «Έχεις ανοικτή γραμμή με τον Πειραιά»
Βάμβουκας: «Παρακαλώ να γραφτούν στα πρακτικά αυτά»
Μελισσανίδης: «Είσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία»
Βάμβουκας: «Να γραφτούν στα πρακτικά»
Μελισσανίδης: «Στ' αρ...δια μου»
Βάμβουκας: "Θα πάμε στα δικαστήρια"
Μελισσανίδης: "Να πας όπου θέλεις"