Ο Παπαλάκης βρήκε άλλοθι στην Κέρκυρα για... χάδια σε δυο πολύ «καυτές» υποθέσεις που έχει στα χέρια της η ΕΕΑ - Διαβάστε ποιες είναι...

Στροφή 180 μοιρών (λέγεται κι αλλιώς) έκανε ο πρόεδρος της ΕΕΑ Κωνσταντίνος Παπαλάκης στην περίπτωση της Κέρκυρας και… ανακάλυψε άλλο άρθρο, ώστε η ομάδα των Φαιάκων να μην τιμωρηθεί με υποβιβασμό παρά με πρόστιμο. Ενώ η προαναφερόμενη κρατική επιτροπή είχε αποφασίσει ότι «συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 29 παρ.12 ν.2725/99» και επρόκειτο να στείλει πόρισμα στην ΕΠΟ για να το διαβιβάσει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, με την προβλεπόμενη ποινή να είναι υποβιβασμός, όμως όχι μόνο καθυστερεί το πόρισμα αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προσπαθεί να αλλάξει το άρθρο με το οποίο θα παραπεμπφεί η ομάδα των Φαιάκων και ταυτόχρονα η προβλεπόμενη ποινή από υποβιβασμός να είναι απλό πρόστιμο. Το άρθρο με το οποίο ο Παπαλάκης θέλει να παραπέμψει την Κέρκυρα είναι το 77.
Όμως, η καταγγελία του Εργοτέλη κατά της Κέρκυρας δεν είναι η «καυτή» υπόθεση που έχει στα χέρια της η ΕΕΑ. Για την ακρίβεια πρόκειται για δυο καυτές υποθέσεις:
Η πρώτη είναι η εξής:
Α) Εξώδικη δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί παραβίασης του Κανονισμού Οργάνωσης Λειτουργίας και Διεξαγωγής των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΚΥΑ 37336/2008, ΦΕΚ Β΄1590) από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Β) Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί έγκρισης συμμετοχής της στα έντυπα προγράμματος των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε.
(Συζητήθηκε)
Η δεύτερη είναι η εξής:
Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
 (Υπό διάσκεψη)
Ας δούμε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη (2/7) η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Προσφυγή – Καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της.
Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές».
Το ερώτημα είναι γιατί ο Παπαλάκης φαίνεται να θεωρεί ότι οι τρεις αυτές υποθέσεις είναι σχετικές; Είναι ή όχι δυνατόν τα δεδομένα τα είναι διαφορετικά;
Sportday, 11/7