Ασπίδα του ΚΑΠ στους ρέφερι - Και η ψυχολογική βία (π.χ. ντου παραγόντων σε βάρος τους) λόγος μη έναρξης ή οριστικής διακοπής αγώνα! – Διαβάστε το σχετικό άρθρο

***Σε περίπτωση άσκησης σωματικής βίας δεν το συζητάμε…
"Ασπίδα" τον ΚΑΠ θα έχουν οι ρέφερι ώστε να δίνουν την ...κατάλληλη λύση, αν προτιμάτε την ...κατάλληλη απάντηση, και φυσικά να μην επηρεάζονται από τα «ντου» των παραγόντων, δηλαδή από περιπτώσεις άσκησης ψυχολογικής βίας.  Οι διαιτητές θα έχουν δικαίωμα να διακόπτουν το ματς σε βάρος της υπαίτιας ομάδας,  η οποία φυσικά θα μηδενίζεται. Και ειδικότερα αναφερόμαστε στην παράγραφο 3 του άρθρου 12 του ΚΑΠ.
Αναλυτικά:
«3 β) Η κατά την ανωτέρω παράγραφο 3 α, μετά την έναρξη του αγώνα ή και πριν από
αυτή, εμφανισθείσα αδυναμία του διαιτητή ή βοηθού διαιτητή να συνεχίσει τον αγώνα, λόγω τραυματισμού του ή άσκησης σε βάρος του σωματικής ή ψυχολογικής βίας με υπαιτιότητα αξιωματούχων της μιας ή και των δύο ομάδων,
αποτελεί λόγο διακοπής ή μη έναρξης του αγώνα. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται αναλόγως οι κυρώσεις που ορίζει το άρθρο 21 παρ. 3 α του Κ.Α.Π.»
Διαβάστε και το άρθρο 21 παρ. α του ΚΑΠ:
«3. Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται ως εξής:
α) με απώλεια του αγώνα και χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ αν ο αγώνας δεν αρχίσει».